Właśnie zainstalowałem Porteusa_64 na USB i widzę, że sympatyczna dystrybucja powstała.
Ciekawe ilu polskich użytkowników jest na tym forum??
Pozdrawiam.
Świetnie! Dzięki:)Blaze wrote:cześć, XmnemoniC
Jak nastrój?
Dzięki. Przyda się to bo jestem początkujący w linuxie. Będę pytał na pewno.fanthom wrote:@XmnemoniC
milo zobaczyc kolejnego polskiego usera
(...)
jak napisal crashman - pytaj be z obaw. spolecznosc porteusa jak na razie mala ale za to chetna do pomocy
jak widzisz nawet obcokrajowcy "po polskiemu" gadaja.
kaito wrote: Zalety: Szybkość działania, Automatyczna konfiguracja Wi-Fi/Dzwięk/Lan
Wady: To nie Ubuntu brak wsparcia dla programów typu .deb
*Przydało by się spolszczenie do MATE, niby jest, kombinowałem, ale zabrać się za to nie potrafięerr:winediag:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo Direct rendering is disabled, most likely your OpenGL drivers haven't been installed correctly (using GL renderer "ATI Radeon HD 2600 PRO", version "1.4 (2.1 (3.3.11672 Compatibility Profile Context))").
tak poniewaz wine jest 32bitowe i potrzebuje 32bitowych sterownikow do obslugi OpenGL (z zalaczonego loga widac ze 'Direct rendering' jest wylaczony wiec uzywasz tylko CPU).Gry 32 bitowe w directx na wine działają ale mulą, pokaz slajdów
Problem w x86_64.err:winediag:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo Direct rendering is disabled, most likely your OpenGL drivers haven't been installed correctly (using GL renderer "ATI Radeon HD 2600 PRO", version "1.4 (2.1 (3.3.11672 Compatibility Profile Context))").
Solvedexport LIBGL_DRIVERS_PATH=/usr/lib/xorg/modules/dri/ & wine ./binarka.exe