Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Locked
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5942
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#136 by brokenman » 29 Jun 2016, 01:37

I have to head overseas in a 5 days. I will try to upload everything in it's current state as rc4 before I go. Not all bugs are fixed but it's the best I could do in this time. I will be away for around 3 weeks and probably won't be doing much in terms of dev for this period of time. Family comes first.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2564
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#137 by Bogomips » 29 Jun 2016, 10:06

^^^ Situation of sources for time being, being available for inspection?
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5942
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#138 by brokenman » 30 Jun 2016, 00:44

Not sure what you mean.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2564
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#139 by Bogomips » 30 Jun 2016, 23:57

brokenman wrote:Not sure what you mean.
During the three weeks you will be away the update scripts can be put through their paces, and any outstanding issues tackled. This would be easier if the sources of the live scripts used for the updates could be scrutinised. A for instance, being update-opera where the deb has been incompletely transformed: viewtopic.php?f=140&p=46840#p46840.

Also sources like xwindow.c and related, so that one can check why BACKGROUND is not being set in kde5, for instance viewtopic.php?f=53&t=4028&hilit=imagemagick#p28984.

There is a very light weight browser hvr, which should be able to function nicely in kde5, were it not for BACKGROUND not being set.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5942
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#140 by brokenman » 01 Jul 2016, 01:40

Ah ok. The live scripts are located here.
Thanks. If the script is binary you can unpack it like so:

Code: Select all

./update-firefox-live --keep --noexec
Now look in /tmp/ms for the script.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Jack
Contributor
Contributor
Posts: 1541
Joined: 09 Aug 2013, 14:25
Distribution: Porteus 4.0rc4 My Mate 64 bit
Location: USA

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#141 by Jack » 02 Jul 2016, 04:46

I try "update-wps-office-live" here is the output.

Code: Select all

guest@porteus:~/Downloads/porteus-live$ sh update-wps-office-live
        Verifying archive integrity...  100%   All good.
        Uncompressing Porteus wps-office-updater  100%
        This requires elevated privilege
       guest@porteus:~/Downloads/porteus-live$  

I don't know what is "This requires elevated privilege"?
EDIT:
I just try it again but this time I login as "su" and pw toor and it work.
I just like Slackware because I think it teach you about Linux to build packages where Ubuntu is like Windows you just install programs you want.

Locked