ArchLinux packages manager for Porteus

Here is a place for your projects which are not officially supported by the Porteus Team. For example: your own kernel patched with extra features; desktops not included in the standard ISO like Gnome; base modules that are different than the standard ISO, etc...
beny
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 997
Joined: 02 Jan 2011, 11:33
Location: italy

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#661 by beny » 14 Jul 2021, 16:30

hi in porteus 5 this app work but i have added first this:/mnt/live/memory/images/001-core.xzm/var/log/packages/fuse-2.9.9-x86_64-3 i don't know if it is this ok with appimage.

beny
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 997
Joined: 02 Jan 2011, 11:33
Location: italy

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#662 by beny » 14 Jul 2021, 18:10

ps:is an empty container...trash,well have trouble with elektron and also you have to change something in kernel config,if you have issue with,so i don't think is useful.

User avatar
M. Eerie
Shogun
Shogun
Posts: 298
Joined: 31 Aug 2017, 21:18
Distribution: Nemesis Xfce x64

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#663 by M. Eerie » 14 Jul 2021, 19:46

Maybe this doc can help
:)
Cheers!

User avatar
maia
Black ninja
Black ninja
Posts: 82
Joined: 08 Aug 2019, 16:56
Distribution: Porteus 5 rc2 < 64b Openbox
Location: Brasil

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#664 by maia » 16 Jul 2021, 21:47

neko wrote:
14 Jul 2021, 09:36
@maia
[dot.AppImage file execution problem]
[All mount]
[password change]
Thanks.
Neko, thanks by reply. :)
Sorry my english is really, g##gle-tr4nsl4t0r

User avatar
maia
Black ninja
Black ninja
Posts: 82
Joined: 08 Aug 2019, 16:56
Distribution: Porteus 5 rc2 < 64b Openbox
Location: Brasil

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#665 by maia » 16 Jul 2021, 21:49

babam wrote:
14 Jul 2021, 09:53
Maybe AppImage doesn't like fuse3
:D
Sorry my english is really, g##gle-tr4nsl4t0r

User avatar
maia
Black ninja
Black ninja
Posts: 82
Joined: 08 Aug 2019, 16:56
Distribution: Porteus 5 rc2 < 64b Openbox
Location: Brasil

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#666 by maia » 16 Jul 2021, 21:51

beny wrote:
14 Jul 2021, 16:30
hi in porteus 5 this app work but i have added first this:/mnt/live/memory/images/001-core.xzm/var/log/packages/fuse-2.9.9-x86_64-3 i don't know if it is this ok with appimage.
I will try this suggestion :)
Sorry my english is really, g##gle-tr4nsl4t0r

User avatar
ncmprhnsbl
DEV Team
DEV Team
Posts: 3051
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 5.0-current-64bit
Location: australia
Contact:

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#667 by ncmprhnsbl » 17 Jul 2021, 12:29

maia wrote:
16 Jul 2021, 21:49
babam wrote:
14 Jul 2021, 09:53
Maybe AppImage doesn't like fuse3
:D
beny wrote:
14 Jul 2021, 16:30
hi in porteus 5 this app work but i have added first this:/mnt/live/memory/images/001-core.xzm/var/log/packages/fuse-2.9.9-x86_64-3
in porteus-5.0-rc2&3, we've made a symlink "fusermount" to fusermount3, and i've had no problems with appimages.
the only time i've needed fuse(2) is when compiling something that looks for it, and even then, once compiled it's ok with fuse3.
Forum Rules : https://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
maia
Black ninja
Black ninja
Posts: 82
Joined: 08 Aug 2019, 16:56
Distribution: Porteus 5 rc2 < 64b Openbox
Location: Brasil

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#668 by maia » 17 Jul 2021, 12:58

ncmprhnsbl wrote:
17 Jul 2021, 12:29
[in porteus-5.0-rc2&3, we've made a symlink "fusermount" to fusermount3, and i've had no problems with appimages.
the only time i've needed fuse(2) is when compiling something that looks for it, and even then, once compiled it's ok with fuse3.
It worked for me. thanks. :)
Image
Sorry my english is really, g##gle-tr4nsl4t0r

User avatar
babam
Shogun
Shogun
Posts: 221
Joined: 16 Nov 2016, 10:30
Distribution: Porteus 3.2.2 Xfce K5.11.10
Location: Rainy city

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#669 by babam » 17 Jul 2021, 14:00

Appimage should be a bit smarter if it doesn't find fusermount then use fusermount3
Sorry, my English is bad.

User avatar
maia
Black ninja
Black ninja
Posts: 82
Joined: 08 Aug 2019, 16:56
Distribution: Porteus 5 rc2 < 64b Openbox
Location: Brasil

ArchLinux packages manager for Porteus

Post#670 by maia » 22 Jul 2021, 00:05

I went to test the latest Iso version APorteus-v21.07.18-x86_64 installed on a partition and got stuck during boot. I managed to make it work just replacing it with the kernel from the previous Iso APorteus-v21.07.13-x86_64.

Image
Sorry my english is really, g##gle-tr4nsl4t0r

Post Reply