Duckduck go

Non release banter
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5976
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Duckduck go

Post#1 by brokenman » 25 Aug 2018, 18:41

We need a way to promote the use of duckduck go within our browsers. It's use is slowly declining and it is one of the ways in which users can support Porteus.

IDEAS:
  • Include a browser in Porteus
    We could have a day where all users search for 20 items using duckduckgo
Any other ideas?
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

apollo
Black ninja
Black ninja
Posts: 72
Joined: 28 Oct 2017, 13:40
Distribution: 4.0 XFCE, Manjaro
Location: .bay.de
Contact:

Duckduck go

Post#2 by apollo » 25 Aug 2018, 19:07

There has been a howto somewhere around here on how to set duckduckgo as default search engine with the needed parameters for porteus to get some funds.

It would be nice to automatically set duckduckgo as default search engine when installing a browser using the update tool shipped with porteus.
My Porteus Module Repo: https://porteus.rw-net.de

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5446
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: xfce plank porteus nemesis
Location: Le printemps, le printemps, le printemps... ... l'hiver s'essoufle.

Duckduck go

Post#3 by francois » 25 Aug 2018, 21:11

Isn`t duchto go the default browser on all porteus browsers? It is for palemoon here. :)
Prendre son temps, profiter de celui qui passe.

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5976
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Duckduck go

Post#4 by brokenman » 25 Aug 2018, 21:13

apollo wrote:
25 Aug 2018, 19:07
It would be nice to automatically set duckduckgo as default search engine when installing a browser using the update tool shipped with porteus.
This is currently the case. It's just that people may not know they can get the browsers through this tool. In any case the number of searches has dropped dramatically.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5446
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: xfce plank porteus nemesis
Location: Le printemps, le printemps, le printemps... ... l'hiver s'essoufle.

Duckduck go

Post#5 by francois » 25 Aug 2018, 21:18

It is my fault, I do not come as often on the forum. :oops:
Prendre son temps, profiter de celui qui passe.

User avatar
ncmprhnsbl
DEV Team
DEV Team
Posts: 1569
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 4.0-64bit all-DE+more
Location: australia
Contact:

Duckduck go

Post#6 by ncmprhnsbl » 25 Aug 2018, 23:00

yes, all the update scripts insert duckduckgo(porteus) as the default search engine, except opera , which is resistant to tinkering under the hood..
in its case, the user needs to create a new search engine entry using the https://duckduckgo.com/?t=porteus&q= address..
(i havn't been able to figure out where this setting is stored)..

something else worth noting is the use of ! (bangs) https://duckduckgo.com/bang
this way you can use whatever search engine(or specific site search) via duckduckgo,
eg. !g somesearch will use google but without its tracking(which some might find to be a downside, since the search won't be tailored to you :p)
there are hundreds of bangs
some handy ones:
!pkgs (pkgs.org)
!arch (archwiki)
!gentoo (gentoowiki)
!git (github)

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#7 by Ed_P » 26 Aug 2018, 01:50

brokenman wrote:
25 Aug 2018, 21:13
In any case the number of searches has dropped dramatically.
Any stats on monthly/weekly usage for the past few months? Anything coincide with the drop? Vrsn 4.0? Particular brower update? duckduckgo server problem?

Most browser updates keep the user's existing settings so an update shouldn't be the problem but .... Any way to track usage by browser? Or global location?
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#8 by Ed_P » 26 Aug 2018, 04:36

In my Firefox Preferences Search I see DuckDuckGo and Port DuckDuckGo as Search options. What is Port DuckDuckGo??
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#9 by Ed_P » 26 Aug 2018, 04:40

brokenman wrote:
25 Aug 2018, 18:41
Any other ideas?
A Google ad on the webpage, similar to https://portableapps.com/forums/general ... discussion
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5976
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v4 all desktops
Location: Brazil
Contact:

Duckduck go

Post#10 by brokenman » 26 Aug 2018, 22:17

Ed_P wrote:
26 Aug 2018, 04:40
brokenman wrote:
25 Aug 2018, 18:41
Any other ideas?
A Google ad on the webpage, similar to https://portableapps.com/forums/general ... discussion
I quite like this idea but with a banner style ad so it doesn't push the forum to one side. Now I just need someone that has the time to research how this is done.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#11 by Ed_P » 27 Aug 2018, 16:51

Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#12 by Ed_P » 27 Aug 2018, 17:09

I don't know how much of the problem I am but I've found that when I use Porteus in my AF ' mode (AF, plus modules I use, plus a module of my changes,) Firefox has Google as the default search engine. :o When I use Porteus in my full update mode, with the changes=EXIT option, Firefox has DuckDuckGo as the default search engine. Somehow that option is not getting carried over to my save changes module. :%) A 4.0 change maybe? :unknown:

I'll find out where Firefox is saving this config option and add it to my changes module.

FWIW What I save for Firefox.

Code: Select all

#                  -- Browser files - Firefox --
FFPATH=`grep "Path=" /home/guest/.mozilla/firefox/profiles.ini`; FFPATH=${FFPATH:5}
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/plugins                              /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/profiles.ini                 /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/places.sqlite        /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/formhistory.sqlite   /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/prefs.js             /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/xulstore.json        /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/logins.json          /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/permissions.sqlite   /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/key3.db              /tmp/mod/
cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/content-prefs.sqlite /tmp/mod/
if [ -f            /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/extensions/* ]; then
   cp -a --parents /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/extensions/*         /tmp/mod/
fi

-update-

Think I found it.

Code: Select all

cp -a --parents    /home/guest/.mozilla/firefox/$FFPATH/search.json.mozlz4   /tmp/mod/

-update-

Yup, that works. :celebrate3:
Ed

User avatar
Blaze
DEV Team
DEV Team
Posts: 2016
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus current ☯ all DEs ☯
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Duckduck go

Post#13 by Blaze » 27 Aug 2018, 18:02

brokenman wrote:
26 Aug 2018, 22:17
I quite like this idea but with a banner style ad so it doesn't push the forum to one side.
It's bad idea, because the best positions for forum:
  1. Below Header
  2. After 1st post
  3. Above footer
in 728X90 resolution (728 x 90 – Leaderboard).

BTW, you can to do this with Advertisement Management (installed at our board)
Position Name Position Code Action
Above Header {ADS_1} Edit | Delete
Below Header {ADS_2} Edit | Delete
Above Posts {ADS_3} Edit | Delete
Below Posts {ADS_4} Edit | Delete
After First Post {ADS_5} Edit | Delete
After Every Post Except First {ADS_6} Edit | Delete
Above Footer {ADS_7} Edit | Delete
Below Footer {ADS_8} Edit | Delete
Sidebar Left {ADS_9} Edit | Delete
Sidebar Right {ADS_10} Edit | Delete
External Block {ADS_11} Edit | Delete
Image
With google AdSense you will get many money - it's not joke :magic:
I don't know why you don't use it :%)
Linux 4.19.2-porteus #1 SMP PREEMPT Wed Nov 14 09:31:28 UTC 2018 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 4235
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: 4.0 Cinnamon 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Duckduck go

Post#14 by Ed_P » 27 Aug 2018, 18:28

Blaze wrote:
27 Aug 2018, 18:02
  1. Below Header ............ No! :whip:
  2. After 1st post ............. No! :no:
  3. Above footer .............. Yes!.. :good:
Ed

User avatar
Blaze
DEV Team
DEV Team
Posts: 2016
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus current ☯ all DEs ☯
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Duckduck go

Post#15 by Blaze » 27 Aug 2018, 18:41

Ed_P, belive me, I have a lot of experience in it :P
Linux 4.19.2-porteus #1 SMP PREEMPT Wed Nov 14 09:31:28 UTC 2018 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

Post Reply