Teamviewer - license in a module

Technical issues/questions of an intermediate or advanced nature.
Post Reply
User avatar
mrtank
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 25 May 2018, 16:50
Distribution: Porteus 4.0

Teamviewer - license in a module

Post#1 by mrtank » 08 Jul 2018, 12:26

hi friends

i've got a Corporate License from my Business for Teamviewer 12.
The license works well and i'm able to use my PorteusNotebook to connect my Work.
I've created a module, based on the two Configs, created after activating the license. but that doesn't work.
After each reboot, teamviewer tells me, it is switching back from Corporate to Free.

files are located as following:

/etc/teamviewer/global.conf
/root/.config/teamviewer/client.conf

how can i fix that?

thanks
i try to do my best

tome
Contributor
Contributor
Posts: 633
Joined: 26 Jun 2013, 14:03
Distribution: x64 Openbox
Location: Poland
Contact:

Teamviewer - license in a module

Post#2 by tome » 08 Jul 2018, 15:59

mrtank wrote:
08 Jul 2018, 12:26
I've created a module
Maybe your module is activated before TeamViewer module - rename it - add u,v,w,x,y or z letter as first character in name, or overwrite /etc/teamviewer/global.conf and /root/.config/teamviewer/client.conf manually after boot.
No intelligence, no life and no information can exist without prior intelligence, life or information (in place where things change and time is running).

User avatar
mrtank
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 25 May 2018, 16:50
Distribution: Porteus 4.0

Teamviewer - license in a module

Post#3 by mrtank » 09 Jul 2018, 07:48

Hi tome

Thanks. good idea but dosn't work.

if is porteus loadet i was activating the license which is working well. after that i copied both files to *rootcopy/tmp/ on bootable stick.

After reboot i do the following:

Code: Select all

teamviwer  - - daemon start && cp /tmp/global.conf /etc/teamviewer/ && cp /tmp/client. conf /root/.config/teamviewer/ 
Now a popup comes up with message:

A new license has been activated on this computer!

Old license: Corporate
New license: Free

If i enter the activation code, everything is fine.
i try to do my best

tome
Contributor
Contributor
Posts: 633
Joined: 26 Jun 2013, 14:03
Distribution: x64 Openbox
Location: Poland
Contact:

Teamviewer - license in a module

Post#4 by tome » 09 Jul 2018, 14:16

I think
cp /tmp/global.conf /etc/teamviewer/ && cp /tmp/client.conf /root/.config/teamviewer/
should be before starting teamviewer daemon. Anyway you can use changes= or changes=EXIT: cheatcodes (http://www.porteus.org/tutorials/26-gen ... -them.html) and after reboot launch manually
teamviwer - - daemon start
without copying anything. If it works you can try rootcopy= cheatcode.
No intelligence, no life and no information can exist without prior intelligence, life or information (in place where things change and time is running).

Post Reply