Schedule kiosk to restart every hour.

'User made' tutorials related to Porteus Kiosk edition.
Official kiosk documentation can be find here: http://porteus-kiosk.org/documentation.html
Post Reply
bsnead
White ninja
White ninja
Posts: 13
Joined: 02 Oct 2017, 21:18
Distribution: 4.0

Schedule kiosk to restart every hour.

Post#1 by bsnead » 03 Apr 2019, 13:58

Hi everyone i have a situation here. We have several porteus kiosk that displays network monitoring information so we can see all our locations network status. We use the browser chrome and Firefox to show the network status page. This page has to refresh very often which causes the browser to crash once or twice a day. :evil: Which looks bad in our different departments we display this information. I have setup a schedule to reboot the kiosk every morning . This does not remedy the issue. We have tried both Firefox and chrome browser to see if one of them corrects the issue but it does not fix the issue. Is there someway to have the porteus kiosk either refresh the browser very frequently or is there a way to have the kiosk restart every hour instead of every y ? Please any help would be much appreciated . below is our current config for the corporate Office

[ GLOBAL]]

kiosk_config=server://cstoreops.txt
connection=wifi
dhcp=yes
hidden_ssid_name=SAMSMART
wifi_encryption=wpa
wpa_password=s@msw1f1+2013
browser=firefox
client_id=4001
homepage_check=If Internet or webpage is not available - please contact your administrator
homepage=http://netmon1/orion/SummaryView.aspx?V ... cview=true
allow_icmp_protocol=yes
root_password=root
kiosk_server=192.168.1.34:443
volume_level=51%
timezone=America/New_York
ntp_server=time1.google.com
vnc_interactive=yes
vnc_password=root
wake_on_lan=yes
scheduled_action=Monday-05:00 Tuesday-05:00 Wednesday-05:00 Thursday-05:30 Friday-05:00 Saturday-05:00 Sunday-05:00 action:reboot
additional_components=09-x11vnc.xzm uefi.zip 08-ssh.xzm

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5116
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

Schedule kiosk to restart every hour.

Post#2 by fanthom » 03 Apr 2019, 15:15

"Is there someway to have the porteus kiosk either refresh the browser very frequently"
You can refresh the page using this parameter:
https://porteus-kiosk.org/parameters.ht ... sh_webpage

If you want to restart the browser or kiosk then use 'run_command=':
https://porteus-kiosk.org/parameters.html#run_command

For restarting the browser:

Code: Select all

run_command=( while true; do sleep 1h; killall firefox chrome; done; ) &
For restarting the kiosk:

Code: Select all

run_command=( sleep 1h; reboot; ) &
However - this is only a workaround and not a cure to a real problem. Would be better if you could setup full persistence for system logs:
persistence=/var/log

then recreate the issue few times and send /var/log/messages to support@porteus-kiosk.org.
Maybe there is a driver crashing, memory leak or something ... system log could help finding proper solution (if it exist).

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

bsnead
White ninja
White ninja
Posts: 13
Joined: 02 Oct 2017, 21:18
Distribution: 4.0

Schedule kiosk to restart every hour.

Post#3 by bsnead » 03 Apr 2019, 16:06

I pulled one of the logs today just when the browser crashed here is what i got Cstoreops 2019 Apr 3 10:56:31 kernel: [ 7141.154043] [drm:0xffffffffa008ad32] *ERROR* Atomic update failure on pipe C (start=429322 end=429323) time 263 us, min 1073, max 1079, scanline start 1063, end 1081

How do i setup full persistence for system logs:
persistence=/var/log

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5116
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

Schedule kiosk to restart every hour.

Post#4 by fanthom » 03 Apr 2019, 16:33

Code: Select all

Cstoreops 2019 Apr 3 10:56:31 kernel: [ 7141.154043] [drm:0xffffffffa008ad32] *ERROR* Atomic update failure on pipe C (start=429322 end=429323) time 263 us, min 1073, max 1079, scanline start 1063, end 1081
Must be Intel GPU driver fault.

"How do i setup full persistence for system logs"
Its enough to add this parameter to your remote config:

Code: Select all

persistence=/var/log
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply