delay= doesn't work

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Post Reply
benjibasson
White ninja
White ninja
Posts: 7
Joined: 06 Mar 2019, 15:14
Distribution: Arch linux

delay= doesn't work

Post#1 by benjibasson » 22 May 2019, 09:38

Hi, I would like to boot porteus Linux 4 on the hp prodesk from my usb key.
Unfortunately on always fresh mode I have searching for porteus*.svn
Delay 6 5 ...0 device not ready.

Ok I add delay=30 cheatcode
Unfortunately it is always writing delay 6 5 ...0 instead of delay 30 29 28... 15
Found.
Samebug with delay=7 delay=8



How can i do to force porteus assume the delay chetcode please?

Doesn't come from my file system neither from porteus.cfg because on igel computer it works without adding delay!

Cheers

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5793
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: xfce plank porteus nemesis
Location: Le printemps, le printemps, le printemps... ... l'hiver s'essoufle.

delay= doesn't work

Post#2 by francois » 23 May 2019, 20:31

It looks like you have an error in the way porteus.cfg tries to reach you usb key. To be sure use uuid instead of /dev/sxy

Please provide:
- the porteus.cfg of your usb key.
- output of blkid

You can have a look at my boot settings, here under to help you troubleshoot.

Using uuid under grub2, my booting syntax, essentially under syslinux you should have a similar syntax.

Code: Select all

menuentry "on sdb3 64bit_v40  extramod XFCE4" {
set root=(hd1,3)
linux /64_V40/boot/syslinux/vmlinuz from=UUID:5ef211e4-004a-4a22-9cc2-f39edcd73f7b/64_V40 extramod=UUID:5ef211e4-004a-4a22-9cc2-f39edcd73f7b/64_V40/xfce changes=/64_V40/xfce login=guest
where:

Code: Select all

root@porteus:~# blkid
/dev/sda1: LABEL="SYSTEM" UUID="A4F6-D1B1" TYPE="vfat" PARTLABEL="EFI system partition" PARTUUID="83b4f962-c103-497f-b414-6a49554177db"
/dev/sda3: LABEL="OS" UUID="ECAAFDD5AAFD9C70" TYPE="ntfs" PARTLABEL="Basic data partition" PARTUUID="25be6657-862e-4860-8b86-8a4c81e3f022"
/dev/sda4: LABEL="RECOVERY" UUID="EE608DF9608DC933" TYPE="ntfs" PARTLABEL="Basic data partition" PARTUUID="1fd515dc-dbac-4007-a5bf-3bbfb033d902"
/dev/sdb1: LABEL="DATA" UUID="C21AB9C71AB9B8AD" TYPE="ntfs" PARTLABEL="Basic data partition" PARTUUID="673d26a5-eb26-48e8-9a4a-103bd2f32dbe"
/dev/sdb2: UUID="3FCB-AF3F" TYPE="vfat" PARTUUID="034bb238-10c1-45eb-9f26-9a4b607fb3c8"
/dev/sdb3: UUID="5ef211e4-004a-4a22-9cc2-f39edcd73f7b" TYPE="ext4" PARTUUID="05e8ea3b-8601-401b-be83-59a448b3e34f"
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/loop1: TYPE="squashfs"
Prendre son temps, profiter de celui qui passe.

benjibasson
White ninja
White ninja
Posts: 7
Joined: 06 Mar 2019, 15:14
Distribution: Arch linux

delay= doesn't work

Post#3 by benjibasson » 26 May 2019, 14:52

francois wrote:
23 May 2019, 20:31
It looks like you have an error in the way porteus.cfg tries to reach you usb key. To be sure use uuid instead of /dev/sxy
Hi,what I don't understand is why this live usb work on an X86_64 PC and not in another x86_64 pc
However if there is only once setting witch is never modified between these both PC it is only porteus.cfg file (stay at default for 'always fresh', 'copy to ram'.

Add 'delay=XX' doesn't work for every PC. it is like HP PC ignore intentionally every append without exception and Igel PC is very clever...
like this http://dl.free.fr/vFMRBZjU8 same key same porteus.cfg.

Will try blkid at work...

Cheers.

Post Reply