Porteus-v5.0rc3 x86_64 bug reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Kulle
Shogun
Shogun
Posts: 363
Joined: 28 Jan 2017, 10:39
Distribution: v4.0 64bit Xfce
Location: Berlin

Porteus-v5.0rc3 x86_64 bug reports

Post#136 by Kulle » 21 Nov 2021, 08:41

Hi Rava and roadi,
I have Python2 not loaded as a module!
For safety:
I have now launched in "always fresh mode".
Same bug!

User avatar
ncmprhnsbl
DEV Team
DEV Team
Posts: 3265
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 5.0-current-64bit
Location: australia
Contact:

Porteus-v5.0rc3 x86_64 bug reports

Post#137 by ncmprhnsbl » 21 Nov 2021, 21:13

Kulle wrote:
21 Nov 2021, 08:41
I have Python2 not loaded as a module!
For safety:
I have now launched in "always fresh mode".
Same bug!
yes, this has been reported earlier in this topic(by none other than Rava, i believe :) ) and has been fixed in my tree..
for reference: the bug is caused by the script(xpsinfo) not handling an exception raised when one(or more) of the log files is not encoded in UTF-8 (cause somewhat random and unknown, possibly hardware related)

as far as python2 is concerned, as it went end of life a while back and is no longer in slackware current, avoid where possible and if it must be used, tweek it so /usr/bin/python does not link to it.
Forum Rules : https://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
Rava
Contributor
Contributor
Posts: 3268
Joined: 11 Jan 2011, 02:46
Distribution: XFCE 5.0rc3 x86_64 + 4.0 i586
Location: Forests of Germany
Contact:

Porteus-v5.0rc3 x86_64 bug reports

Post#138 by Rava » 22 Nov 2021, 02:25

roadie wrote:
21 Nov 2021, 06:14
Possibly, but is python2 even needed with 5.0-rc3? […] But someone using an older version of Porteus might have problems if they've installed python3 and the program does want python2.
Usually a script should be coded that way that when you run an older script (e.g. from the time when python2 was the most recent and python3 not existed yet) using python3 - it still should work okay.
While I personally like the python approach to scripting very much, sadly I never had time to learn the finer details of the language myself so it all is a noob's POV on python what I say about such matters anyway. Image

The only python scripting related thingy I managed was some many months ago to tweak a python script and edited one single line of code (as I recall, maybe it was more than one line, though) since the script would malfunction using Porteus otherwise. B)

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 6510
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 4.0 & 5.0rc3 ISOs
Location: Western NY, USA

Porteus-v5.0rc3 x86_64 bug reports

Post#139 by Ed_P » 22 Nov 2021, 23:40

Using Nemo to access a folder with .jpg files on a NTFS drive displays the images.
Using Nemo to access a folder with .jpg files on an iPhone displays the files as icons.
Ed

Post Reply