Google Chrome locked profile

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
Bambi
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 23 Dec 2019, 08:17
Distribution: kiosk

Google Chrome locked profile

Post#1 by Bambi » 23 Dec 2019, 08:24

We currently have the following issue.

If the Kiosk is unexpectedly rebooted ( power failure), we get the message Profile appears to be in use by another Google Chrome Process
In order to continue we need to manually click Unllock profile and Relaunch.

We are using a persistent storage, because we need to save some items in the localstorage of the browser.

Anyone have an idea on how to resolve this issue?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5191
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

Google Chrome locked profile

Post#2 by fanthom » 23 Dec 2019, 12:46

Hello Bambi,

Chrome checks the hostname and creates a lock file.
If hostname changes then it "thinks" the profile is used on another PC and prevents browser startup.


Please either:

a) manually set 'hostname=' for each your kiosk so it never changes (recommended solution)

b) remove lock file on each kiosk using SSH (PK Server has an option to execute a command on the client side):
rm /home/guest/.config/google-chrome/SingletonLock

c) add this parameter to your remote config so this file is removed during each kiosk boot:
run_command=rm /home/guest/.config/google-chrome/SingletonLock

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Dimitri
White ninja
White ninja
Posts: 4
Joined: 12 Nov 2019, 19:38
Distribution: kiosk 4.8

Google Chrome locked profile

Post#3 by Dimitri » 10 Jan 2020, 20:00

Will this be addressed in a future release? Even better, could hardware specific items like host name, wifi and sound output be set during install and not be overwritten by remote config?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5191
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

Google Chrome locked profile

Post#4 by fanthom » 11 Jan 2020, 08:28

Dimitri,

"Will this be addressed in a future release?"
Yes

"Even better, could hardware specific items like host name, wifi and sound output be set during install and not be overwritten by remote config?"
This would be dangerous as wifi password may be changed at some stage. Manual kiosk reinstallation would be needed in this case.
We dont want it.

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply