Search found 17 matches

by baszek
31 Jul 2014, 23:05
Forum: Newbie questions
Topic: bootloader again /porteus 3.0
Replies: 14
Views: 1730

Re: bootloader again /porteus 3.0

a question you have vmlinuz and initrd inside syslinux folder? yes, I have. and this is fdisk -l output: Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 63 35162172 17581055 7 HPFS/NTFS/exFAT /dev/sda2 35164158 78139391 21487617 5 Extended /dev/sda5 35164160 68091894 16463867+ 83 Linux /dev/sda6 *...
by baszek
31 Jul 2014, 22:13
Forum: Newbie questions
Topic: bootloader again /porteus 3.0
Replies: 14
Views: 1730

Re: bootloader again /porteus 3.0

My sda6 partition is mounted in: /media/agent007/eb6f610f-e98e-cf01-0069-610fe98ecf01 output of ls > output_of_boot_dir.txt from sda6 is: boot lost+found porteus and from sda6/boot: docs Porteus-installer-for-Linux.com Porteus-installer-for-Windows.exe syslinux My /etc/grub.d/40_custom file looks li...
by baszek
30 Jul 2014, 14:35
Forum: Newbie questions
Topic: bootloader again /porteus 3.0
Replies: 14
Views: 1730

Re: bootloader again /porteus 3.0

Changed to hd0,5 but it is not working also.
by baszek
30 Jul 2014, 12:04
Forum: Newbie questions
Topic: bootloader again /porteus 3.0
Replies: 14
Views: 1730

bootloader again /porteus 3.0

Hello - I have installed lubuntu and there was no option to boot porteus (it is newest 3.0). So I added this in /etc/grub.d/40_custom #!/bin/sh exec tail -n +3 $0 menuentry "porteus" { set root=(hd0,6) #it is installed on 6th partition - sda6 ext4 linux /boot/syslinux/vmlinuz initrd /boot/syslinux/i...
by baszek
26 Jun 2014, 04:26
Forum: Newbie questions
Topic: google maps - high cpu load - not working
Replies: 6
Views: 1726

Re: google maps - high cpu load - not working

Thx a lot ! I have disabled WebGL in chrome://flags and it works.
by baszek
23 Jun 2014, 18:12
Forum: Newbie questions
Topic: How to change hostname ???
Replies: 1
Views: 825

How to change hostname ???

Hello
I am using porteus 3.0 - do you know how can I change hostname ?
I was trying with command hostname and also edited /etc/HOSTNAME and /etc/hosts but it does not work, after restart hostname is still "porteus".
by baszek
22 Jun 2014, 10:06
Forum: Newbie questions
Topic: google maps - high cpu load - not working
Replies: 6
Views: 1726

Re: google maps - high cpu load - not working

I have made newest chrome module from usm with dependencies, but google maps still does not work. I dont know what is wrong with that chrome on porteus - do you have any ideas ? As I said it is working fine in firefox (on other distros like crunchbang chrome is working fine too).
by baszek
21 Jun 2014, 14:28
Forum: Newbie questions
Topic: google maps - high cpu load - not working
Replies: 6
Views: 1726

Re: google maps - high cpu load - not working

I am using porteus 3.0 xfce with build in chrome. I have 2gb ram and core duo 1.73 - it should be fine for google maps :-) I have found that it is a chrome problem. I tried firefox and there google map is working good. Do you know where can I find some module of newer chrome version ? I tried to mak...
by baszek
21 Jun 2014, 10:00
Forum: Newbie questions
Topic: google maps - high cpu load - not working
Replies: 6
Views: 1726

google maps - high cpu load - not working

Hello I have such a problem that every time when I open google maps cpu is getting to ~60% and browser tab is freezed or not smooth at all (its hard to navigate) - I can do anything - it is hard even to move a map. The funny thing is also that google maps is working properly but when it is placed on...
by baszek
01 May 2014, 21:52
Forum: i486 xzm module requests
Topic: Anyone has spotify ?
Replies: 6
Views: 3346

Re: Anyone has spotify ?

beny wrote:hi, via usm you can try the spotify slackbuild,
My usm does not find spotify at all - I am using XFCE - I tied to use spotify web player but flash is crashing and it does not work.
by baszek
01 May 2014, 06:41
Forum: i486 xzm module requests
Topic: Anyone has spotify ?
Replies: 6
Views: 3346

Anyone has spotify ?

Hello
Maybe someone has spotify ?
by baszek
30 Apr 2014, 21:47
Forum: Newbie questions
Topic: change language
Replies: 12
Views: 2804

Re: change language

There is some bug in language selection tool for Porteus i486. What a pity! What should I do now :-) For me english is ok, but I need that Polish language for my mother which is using now puppy linux on dell d420 (on dell there is also problem with broadcom drivers but I have to first change that l...
by baszek
30 Apr 2014, 19:12
Forum: Newbie questions
Topic: change language
Replies: 12
Views: 2804

Re: change language

OK, so I have started newest OS 32bit from porteus page with "always fresh" mode. Loaded 003-xfce_locales.xzm and 001-core_locales.xzm from http://ponce.cc/porteus/i486/current/packages/Language-Selection-Tool/ Then I have opened language setup - and saw that: http://s28.postimg.org/3uwev94hl/Screen...
by baszek
30 Apr 2014, 14:31
Forum: Newbie questions
Topic: xfce - mplayer - subtitles are on top
Replies: 1
Views: 454

xfce - mplayer - subtitles are on top

Hello
I started to use porteus xfce as my desktop os, but there is problem with mplayer and subtitles - they are on top and I dont know to change that position to bottom. I have tried also lxde and kde and there subtitles are in proper postion.
by baszek
29 Apr 2014, 08:18
Forum: Newbie questions
Topic: change language
Replies: 12
Views: 2804

Re: change language

go to http://ponce.cc/porteus/i486/current/packages/Language-Selection-Tool/ and download the locales for your DE. like 003-xfce_locales.xzm if you are using XFCE and 001-core_locales.xzm . Activate them and then run the language selection from porteus settings like you did before and choose polish...