Search found 16 matches

by jmheneman
08 Nov 2014, 03:23
Forum: Bug Reports
Topic: [Solved] 3.0.1 : pxe and copy2ram doest not work together
Replies: 2
Views: 1121

Re: 3.0.1 : pxe and copy2ram doest not work together

Thanks a lot for the details! (without pxe at boot time) I tested mounting by hand the (iso) partition on /mnt/isoloop and start pxe-server by hand. It worked. (It requires to leave the USB key plugged in.) I will try (when I will have more time) the other method that permit unplugging and using les...
by jmheneman
06 Nov 2014, 17:02
Forum: Bug Reports
Topic: [Solved] 3.0.1 : pxe and copy2ram doest not work together
Replies: 2
Views: 1121

[Solved] 3.0.1 : pxe and copy2ram doest not work together

Hello Booting from a usb key (containing raw copy of an iso hybrid of Porteus 3.0.1) and attempting to launch vmlinuz copy2ram initrd=initrd.xz pxe utc shows the following error message during the boot : /opt/porteus-scripts/pxe-server: line 45 : /mnt/sda1/boot/syslinux/initrd.xz: No such file or di...
by jmheneman
04 Apr 2014, 11:35
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

173 does not work. :( I may try to see how ubuntu is dealing with that laptop if I have time. (I will post my findings but by looking in the net, does not look so good. I know I will not be satisfied with ubuntu or derivatives solution, because they are not so light as Porteus ;-) ) Thanks for your ...
by jmheneman
03 Apr 2014, 22:21
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

Still no success with the 304.
Here is the Porteus System Info dump :
http://pastebin.com/ZKG3yiCe

(I took a moment to take a look at the dump, I wonder where the deactivation occurs at it is written on console 1.)

Let me know how I can help.

Thanks,
Jean-Marc
by jmheneman
03 Apr 2014, 21:28
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

I will try again with 304 with the iso from the build.porteus.org, but I did it earlier without success...

I'll be back to you on that with the dump.

Jean-Marc
by jmheneman
03 Apr 2014, 14:20
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

http://pastebin.com/SrpUq9yq


I pasted it from /root/Desktop/psinfo_report.txt .
(Without uploading first)
by jmheneman
03 Apr 2014, 14:12
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

Still no success with an external USB HDD where the iso (hybrid) has been dd'd. After the dump, cat /tmp/pastebin-link.txt returns nothing (in root). (The file exists, wc /tmp/pastebin-link.txt returns 1 0 1, so there is onle one character in the file that is a new line.) So what can I do? Jean-Marc
by jmheneman
03 Apr 2014, 13:59
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

Weird : I did the dump from Porteus System and accept it to send to pastebin... ... but the file /tmp/pastebin-link.txt is empty?!?! Where has been written the dump content (in what file)? (I will paste it by hand if necessary.) (Meanwhile I will verify if by booting a USB key with the same distro, ...
by jmheneman
03 Apr 2014, 10:40
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

Re: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 76

I tested them with a frugal install to HDD (Porteus installer and Porteus-installer-for-Linux.com). And I double checked with dd'ing an isohybrid version of the iso to an USB key. (So, yes, at least 6 boots. 3 versions of nvidia X 2 types of installation. For other reasons, I also experimented with ...
by jmheneman
03 Apr 2014, 00:04
Forum: Newbie questions
Topic: deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600
Replies: 11
Views: 2170

deactivating proprietary driver Nvidia G73 GeForce Go 7600

I tried the three available nvidia drivers without success (319, 304, 173). The resolution is always 1024x768, the laptop is able to do 1440x900. (Without nvidia drivers, there is no complaints, but run in 1024x768 anyway.) Just before attemting to start X, the following message appeared : Xorg fail...
by jmheneman
31 Mar 2014, 10:52
Forum: Newbie questions
Topic: [Solved] isohybrid : command not found in Porteus 3.0
Replies: 7
Views: 2290

Re: isohybrid : command not found in Porteus 3.0

1- Thanks! That will permit me to make an isohybrid for desktop edition (not the kiosk edition) to quickly test it with a USB key with dd. 2- I am still intrigued with the message from usm : #usm -s isohybrid awk: fatal: cannot open file `/var/usm/sbo/SLACKBUILDS.TXT' for reading (No such file or di...
by jmheneman
31 Mar 2014, 01:48
Forum: Newbie questions
Topic: [Solved] isohybrid : command not found in Porteus 3.0
Replies: 7
Views: 2290

[Solved] isohybrid : command not found in Porteus 3.0

(Using Porteus LXDE with Chrome) isohybrid does not seem to be present in the distribution. After a usm -u all, nothing is found with usm -s isohybrid or usm -k isohybrid #usm -k isohybrid Nothing found for: isohybrid #usm -s isohybrid awk: fatal: cannot open file `/var/usm/sbo/SLACKBUILDS.TXT' for ...
by jmheneman
26 Mar 2014, 22:28
Forum: Bug Reports
Topic: Font issue
Replies: 15
Views: 5369

Re: Font issue

wont be shipped with Porteus by default but you could install it individually from Slackbuilds: http://slackbuilds.org/repository/14.1/system/webcore-fonts/ It works (but looks ugly) ! I am perplex with all these things... Thanks fanthom! We can mark this issue as solved (for me, but for the others...
by jmheneman
26 Mar 2014, 02:24
Forum: Bug Reports
Topic: Font issue
Replies: 15
Views: 5369

Re: Font issue

I did the following command on Peppermint 4 to list the fonts : fc-list I posted the list here : https://sites.google.com/site/lnxtst0/fontissuesp30/fc-list-output-p4.txt (There are 84 lines in that list. Let me know I you want me to post it in this reply.) I have to admit that I do not know how to ...