[SOLVED] Porteus Kiosk Chrome Configuration

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
Ghosty
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 09 Nov 2017, 20:51
Distribution: 4.5.0

[SOLVED] Porteus Kiosk Chrome Configuration

Post#1 by Ghosty » 10 Nov 2017, 15:24

Hey there, so I am new to Porteus am trying to do something that I believed was simple enough:
run a kiosk that plays a video until it is interacted with, then shows a website and only that website.

It worked fantastically until I had to make some changes last Monday, and since then it no longer works. Chrome seemingly updated after I re-imaged my kiosk flash drive with new preference changes.
My kiosk conf file has not changed, I've simply changed the browser-preferences / chrome-policies. Even re-imaging with my old configuration results in the same outcome now, on boot and Chrome loads, it fills the screen with a popup that says "make chrome my default browser" & "send usage statistics" and has the OK button at the bottom right of the screen. It does not go away until OK is pressed, and when Porteus restarts, the popup reappears again.
I cannot have this, for obvious reasons.

To remedy this, I have changed my chrome conf txt to:

Code: Select all

{
  "DefaultGeolocationSetting" : 1,
  "VirtualKeyboardEnabled" : 1,
  "ExtensionInstallWhitelist" : "cldokedgmomhbifmiiogjjkgffhcbaec",
  "ExtensionInstallForcelist" : "cldokedgmomhbifmiiogjjkgffhcbaec;https://clients2.google.com/service/update2/crx"
  "DefaultPopupsSetting" : 2,
  "DefaultBrowserSettingEnabled" : false,
  "MetricsReportingEnabled" : false,
  }
  
But it never seems to actually apply that configuration. So I went a step further, ripped the XZM files from my current running kiosk flash drive, unsquashed them, manually edited /etc/opt/chrome/policies/manages/chrome.json in 003-settings. I made an extra xzm with that config called chromeconf.xzm in case the system replaced 003 on installation. Squashed all the xzm's as per the how-to on the website, made the new iso, formatted it for USB usage. I burned that to USB 1, used the wizard from that USB and installed it all to my USB 2. Everything was successful, but despite all my changes, it still opens to the same "make chrome my default browser" window on boot. I've then gone through USB 2 and verified that my files are still there and unchanged, and they are.

What am I missing to correct this issue? I'm pulling my hair out. :wall:

Thanks in advance.
Last edited by Ghosty on 20 Nov 2017, 13:08, edited 1 time in total.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4617
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Porteus Kiosk Chrome Configuration

Post#2 by fanthom » 10 Nov 2017, 16:13

"My kiosk conf file has not changed, I've simply changed the browser-preferences / chrome-policies. Even re-imaging with my old configuration results in the same outcome now, on boot and Chrome loads, it fills the screen with a popup that says "make chrome my default browser" & "send usage statistics" and has the OK button at the bottom right of the screen. "
Your new policies must break default Chrome configuration.

Just roll back to working policies and edit them one by one to find which one causes troubles.

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply