Possible to rename 'kiosk printer'?

Share your opinion about Porteus Kiosk Edition.
Post Reply
ch4lk
White ninja
White ninja
Posts: 10
Joined: 28 Apr 2017, 06:03
Distribution: kiosk-cloud
Location: Australia

Possible to rename 'kiosk printer'?

Post#1 by ch4lk » 20 May 2017, 01:16

I have added a network printer to our config file [in fact I have added 2 network printers but we'll come to that later] but it shows as 'kiosk printer'
...
printer_connection=lpd://iprange/Library-Copier
printer_connection=lpd://iprange/Food
printer_model=Generic PCL 5e Printer
...
the 1st listed printer works as expected. However, it would be good if I could name it something other than 'kiosk printer'.
To give the printer a 'real' name, do I have to setup individual ppd files and their relevant config entries?

The 2nd listed printer does not appear; users can only print to the 1st listed printer; the 'kiosk printer'.
I am reading FAQs and through the forum threads to discover my ineptitude...
I am obviously doing something wrong. As soon as I find out I will report my findings. In the meantime I would appreciate your feedback.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Possible to rename 'kiosk printer'?

Post#2 by fanthom » 20 May 2017, 08:23

Hello ch4lk,

1) custom printer name will be supported in next kiosk release (approx 2 weeks from now)
2) doubled parameters are not supported (unless nested configurations are used):
http://porteus-kiosk.org/remote-managem ... quirements
"If you double parameters in the config then only first one will be processed by the system"

Second printer would require separate parameters like:

Code: Select all

printer2_model=Alps MD-1000 Foomatic/md2k
printer2_connection=direct
silent_printing2=yes
share_printer2=yes
same applies to 3rd and 4th printer.

I dont think this feature will ever be added to official release as for 99.9% of users one printer is enough.
If you need it then it could be implemented in a customized build.

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

ch4lk
White ninja
White ninja
Posts: 10
Joined: 28 Apr 2017, 06:03
Distribution: kiosk-cloud
Location: Australia

Re: Possible to rename 'kiosk printer'?

Post#3 by ch4lk » 22 May 2017, 00:46

fanthom wrote:Hello ch4lk,

....1) custom printer name will be supported in next kiosk release (approx 2 weeks from now)
2) doubled parameters are not supported (unless nested configurations are used):
....
Thanks
Thank you fanthom.
I am looking forward to the next version!

Post Reply