zRam on Desktop?

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
johnywhy
White ninja
White ninja
Posts: 22
Joined: 29 Mar 2017, 17:26
Distribution: Kiosk
Location: Cali

zRam on Desktop?

Post#1 by johnywhy » 30 Mar 2017, 06:32

I noticed Kiosk offers zRam.
Is it possible to use zRam on Desktop?

thx

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2563
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: zRam on Desktop?

Post#2 by Bogomips » 01 Apr 2017, 00:34

^

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# zramctl /dev/zram0 -s 112MiB
zramctl: /dev/zram0: No such device

root@porteus:/home/guest# modprobe zram
root@porteus:/home/guest# zramctl /dev/zram0 -s 112MiB
root@porteus:/home/guest# mkswap /dev/zram0
Setting up swapspace version 1, size = 112 MiB (117436416 bytes)
no label, UUID=83487a1d-22ba-40f6-be52-91ecfea77525
root@porteus:/home/guest# swapon /dev/zram0
root@porteus:/home/guest# swapon -s
Filename                                Type            Size    Used    Priority
/dev/sda11                              partition       130044  129952  -1
/dev/sda7                               partition       530108  136400  -2
/dev/zram0                              partition       114684  0       -3
:)

man zramctl

Also https://www.mjmwired.net/kernel/Documen ... v/zram.txt
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

johnywhy
White ninja
White ninja
Posts: 22
Joined: 29 Mar 2017, 17:26
Distribution: Kiosk
Location: Cali

Re: zRam on Desktop?

Post#3 by johnywhy » 01 Apr 2017, 01:50

Thx!

Post Reply