Can't seem to load OpenShot

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
dwmtractor
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 Jan 2017, 23:31
Distribution: 3.2.2 MATE
Location: atlanta, ga

Can't seem to load OpenShot

Post#1 by dwmtractor » 26 Jan 2017, 23:38

Hey guys, new-is-bie here ... 3.2.2 MATE 64b running on a Dell E7240. I've successfully installed GIMP, LibreOffice, and Chromium so I know that I'm able to download packages and convert them to modules. Have tried to install OpenShot the same way using the USM tool, and while it creates the module, and while when I move the module into the ...porteus/modules folder it shows up in the proper menu location, I am unable to start the program ... as in I click on the menu item and nothing happens. I'm not sure how to even debug this. Any suggestions?

By the way on a previous install (I just reformatted my thumb drive & started over b/c of some quirks) I tried several other video editors and couldn't get any of them to work. Any suggestions on ones that behave themselves within Porteus would also be welcome.

Thanks!

Dan

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Can't seem to load OpenShot

Post#2 by Bogomips » 26 Jan 2017, 23:46

dwmtractor wrote:Any suggestions on ones that behave themselves within Porteus would also be welcome.
pitivi & handbrake worth having a shot at. :)

viewtopic.php?f=48&t=6445
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

babam
White ninja
White ninja
Posts: 20
Joined: 16 Nov 2016, 10:30
Distribution: Porteus 3.2.2
Location: Rainy city

Re: Can't seem to load OpenShot

Post#3 by babam » 29 Jan 2017, 10:42

Sorry, my English is bad.

dwmtractor
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 Jan 2017, 23:31
Distribution: 3.2.2 MATE
Location: atlanta, ga

Re: Can't seem to load OpenShot

Post#4 by dwmtractor » 13 Feb 2017, 22:59

Bogomips wrote:
dwmtractor wrote:Any suggestions on ones that behave themselves within Porteus would also be welcome.
pitivi & handbrake worth having a shot at. :)

viewtopic.php?f=48&t=6445
Tried that. Handbrake seems to load fine (thanks); pitivi downloads and I create the package, but it refuses to show up anywhere in the menu and I can't figure out a command line that will run it.

dwmtractor
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 Jan 2017, 23:31
Distribution: 3.2.2 MATE
Location: atlanta, ga

Re: Can't seem to load OpenShot

Post#5 by dwmtractor » 13 Feb 2017, 23:00

That worked, thanks! Just for elegance of organization, I moved the Appimage file to a new directory on my thumb drive (that is, outside of the save file), then executed it from there. Nice & neat, it installed a shortcut in the menu and seems to be working fine. Again, thanks!

Post Reply