Strange results from mount (without args)

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
dinosaur
White ninja
White ninja
Posts: 15
Joined: 30 Jan 2016, 17:34
Distribution: Debian
Location: England

Strange results from mount (without args)

Post#1 by dinosaur » 04 Jan 2017, 00:42

Just for info.

Porteus 3.2.2 XFCE 64 off USB stick.

Issuing the mount command to list mounts, I got rather too much output, with repetitions booting in graphics mode. Normal in fresh mode.

Deleting porteus/changes/etc/mtab fixed the problem.

Here's the deleted mtab:

Code: Select all

/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
aufs / aufs rw,del:/mnt/live/memory/images/mozilla-firefox-45.6.0esr-x86_64-1gv.xzm 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sda1 /mnt/sda1 ntfs noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sda5 /mnt/sda5 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sda6 /mnt/sda6 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sda7 /mnt/sda7 ntfs noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sda8 /mnt/sda8 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sda9 /mnt/sda9 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb1 /mnt/sdb1 vfat noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async,umask=0,check=s,utf8 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb3 /mnt/sdb3 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb5 /mnt/sdb5 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb6 /mnt/sdb6 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb7 /mnt/sdb7 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/mnt/live/run /run none rw,bind 0 0
fusectl /sys/fs/fuse/connections fusectl rw 0 0
gvfsd-fuse /home/guest/.gvfs fuse.gvfsd-fuse rw,nosuid,nodev,user=guest 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
/dev/sdb2 /mnt/sdb2 ext4 noatime,nodiratime,suid,dev,exec,async 0 0
Not sure what happened - laptop might have frozen...

Problem sorted for now. Just documenting solution.

Post Reply