vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Post Reply
User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4902
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Post#1 by francois » 09 Dec 2016, 00:12

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# vlc
VLC media player 2.2.2 Weatherwax (revision 2.2.2-0-g6259d80)
[000000000206cbf8] core libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
"sni-qt/3144" WARN  23:49:14.706 void StatusNotifierItemFactory::connectToSnw() Invalid interface to SNW_SERVICE 
X Error: RenderBadPicture (invalid Picture parameter) 141
  Extension:    138 (RENDER)
  Minor opcode: 7 (RenderFreePicture)
  Resource id:  0x5000019
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
  Major opcode: 18 (X_ChangeProperty)
  Resource id:  0x500001a
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
  Major opcode: 4 (X_DestroyWindow)
  Resource id:  0x500001a
etc.

[h264 @ 0x7f560ce55d60] hardware accelerator failed to decode picture
[VS] {part} VdpVideoMixerSetFeatureEnables mixer=56, feature_count=1
           feature 4 (VDP_VIDEO_MIXER_FEATURE_SHARPNESS) disabled
[VS] {part} VdpVideoMixerSetAttributeValues mixer=56, attribute_count=1
        attribute 3 (VDP_VIDEO_MIXER_ATTRIBUTE_SHARPNESS_LEVEL)
[VS] {part} VdpVideoMixerRender mixer=56, background_surface=-1, background_source_rect=NULL,
           current_picture_structure=VDP_VIDEO_MIXER_PICTURE_STRUCTURE_FRAME, video_surface_past=[28,24],
           video_surface_current=36, video_surface_future=[26],
           video_source_rect=(0,0,480,358), destination_surface=54, destination_rect=(0,0,480,358), destination_video_rect=NULL, layers=[]
[VS] {full} VdpPresentationQueueQuerySurfaceStatus presentation_queue=47, surface=54
[VS] {full} VdpBitmapSurfaceCreate device=1, rgba_format=VDP_RGBA_FORMAT_R8G8B8A8, width=224, height=25,


root@porteus:/home/guest# 
Solution add qt5 necessary for the gui to function or troubleshoot with vlc wiki:
https://wiki.archlinux.org/index.php/VLC_media_player
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=211976

Added qt5 and ffmpeg without a resolution of the problem. Any suggestion will be appreciated. :)
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Post#2 by Bogomips » 09 Dec 2016, 00:52

francois, have come across no bug so far, just one instance of stutter.. :) However using vlc-2.2.4: viewtopic.php?f=49&p=51152#p51152

BTW kde already has qt5 AFAIK.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
ncmprhnsbl
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 790
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 3.2.2-64bit xfce/openbox
Location: australia
Contact:

Re: vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Post#3 by ncmprhnsbl » 09 Dec 2016, 01:04

from where did you get VLC?
brokenman has a vlc bundle on the server(that can be got via 'bundles' app or directly if prefered)..
generally, mediaplayers(or their codec plugins) seem to be a bit sensitive to being compiled against particular versions of libraries(ffmpeg in this case(probly))..
Bogomips wrote:BTW kde already has qt5 AFAIK.
sure does, and ffmpeg..
Forum Rules : http://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4902
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Post#4 by francois » 09 Dec 2016, 01:43

porteus 3.2.1 bundles
https://ftp.heanet.ie/mirrors/dl.porteu ... 1/bundles/

usm did not detect the presence of ffmpeg and qt5 and built them, which was not its behavior on porteus 3.1. :shock:
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: vlc bug under porteus 3.2.1 kde5

Post#5 by Bogomips » 09 Dec 2016, 15:00

francois wrote:usm did not detect the presence of ffmpeg and qt5 and built them, which was not its behavior on porteus 3.1. :shock:
USM wil normally have after such [installed}., apart from [downgrade]. Both of which have handled like so: viewtopic.php?f=53&t=5825&hilit=strateg ... =30#p46276
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

Post Reply