Porteus-v3.2.1 bug reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5574
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#31 by brokenman » 01 Dec 2016, 23:53

Please try again now.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

donald
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 1221
Joined: 17 Jun 2013, 13:17
Distribution: Porteus 3.2.2 XFCE 32bit
Location: Germany

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#32 by donald » 02 Dec 2016, 00:12

nope - still english
in the meantime i tried the older DE xzms (only for a quick check)
and got a translated desktop.
(Removed them again)

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5574
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#33 by brokenman » 02 Dec 2016, 00:33

Found the problem. Stand by ...

Please try again now.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

donald
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 1221
Joined: 17 Jun 2013, 13:17
Distribution: Porteus 3.2.2 XFCE 32bit
Location: Germany

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#34 by donald » 02 Dec 2016, 01:09

Looks good.. :good:
Desktop - menu - filemanager translated (only a quick check)

Language selection tool itself wasn't translated (chosen DE)
but now we have the doubled folders again in Filemanager.. :(

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5080
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#35 by francois » 02 Dec 2016, 02:27

xfce desktop:
I am unable to have access to backgrounds other than those provided with the iso file.

Trying to troubleshoot:
https://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=9329
1. When you log in under Xfce, what is the result of the following command:
ps -ef | grep -i xfdesktop
2. In a terminal window, run the following command:
xfconf-query -c xfce4-desktop -p /backdrop -m
...then run go to Application Menu >> Settings >> Desktop and try to change the background. What exactly appears in the terminal window and does the background change?
It is possible that something else other than xfdesktop is managing your desktop which would explain why the background doesn't change (the first test will determine that for us). Its also possible that you have the wrong property in your script (the second test will check on that).


Nothing goes on:

Code: Select all

guest@porteus:~$ xfconf-query -c xfce4-desktop -p /backdrop -m
Start monitoring channel "xfce4-desktop":

Which would mean that xfdesktop is not managing desktop.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3323
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#36 by Ed_P » 02 Dec 2016, 02:50

Ed_P wrote:Homepage for the google-chrome-54.0.2840.100-x86_64-1.xzm module is Google not Porteus. :shock:
Actually if I invoke Google-Chrome via the Porteus menu it does have forum.porteus.org as it's homepage. Sorry. :sorry:
Ed

donald
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 1221
Joined: 17 Jun 2013, 13:17
Distribution: Porteus 3.2.2 XFCE 32bit
Location: Germany

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#37 by donald » 02 Dec 2016, 03:51

@ francois
Yep, it is very unusual that one cannot browse the folder tree,
but you can place your images in /usr/share/backgrounds/xfce/

or click:
Folder > other > type in the /path/to/your/images > enter
and they will show up.

Philip
Black ninja
Black ninja
Posts: 63
Joined: 28 Dec 2013, 15:21
Distribution: Porteus 3.2.2 XFCE, Openbox
Location: England

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#38 by Philip » 02 Dec 2016, 15:11

32-bit MATE

I still have a 1 minute 55 second boot time with 3.2.1, although I must admit I am getting used to it.

p7zip FM is showing the wrong icon in the menu, it's the same icon as used for Engrampa Archive Manager, which is the wrong icon also. You have the correct icons for both apps in /usr/share/icons/hicolor/apps/16x16 and /usr/share/icons/hicolor/apps/32x32

Modifiying the desktop entry to read:
Icon=/usr/share/icons/hicolor/apps/32x32/p7zip.png corrects this.

Also, in p7zip FM File|Exit does not exit the application, but Alt+F4 does, and the x in the title bar closes the app too.

Jack
Contributor
Contributor
Posts: 1187
Joined: 09 Aug 2013, 14:25
Distribution: Porteus 3.2.rc5 Mate 64 bit
Location: Marysville, OHIO USA

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#39 by Jack » 02 Dec 2016, 20:33

Philip wrote:32-bit MATE

I still have a 1 minute 55 second boot time with 3.2.1, although I must admit I am getting used to it.
Here is how I fixed mind. viewtopic.php?f=117&t=6430#p50947
So far I have had no problem with it.
I just like Slackware because I think it teach you about Linux to build packages where Ubuntu is like Windows you just install programs you want.

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5080
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#40 by francois » 02 Dec 2016, 23:37

@donald:
I will do that.
Thanks. :)
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5080
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#41 by francois » 03 Dec 2016, 16:37

In kde5, there is no submenu to convert txz to xzm, deb to xzm, etc.

Thanks.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

kalo86
Samurai
Samurai
Posts: 133
Joined: 28 Mar 2011, 18:04
Location: Italy

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#42 by kalo86 » 03 Dec 2016, 18:24

Hi Brokenman,

In Porteus v3.2.1 x64 (KDE and/or LXDE) I'm not able to watch videos (for example on Youtube) in HD or FullHD resolution.
My laptop is HP Spectre x360 (Intel Core i5 6th Generation Skylake). I'm trying the latest available intel video driver (downloaded through USM).
Thanks,

kalo86

fulalas
DEV Team
DEV Team
Posts: 778
Joined: 26 Oct 2016, 15:34
Distribution: Porteus
Location: Brazil

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#43 by fulalas » 03 Dec 2016, 19:10

kalo86, take a look here: viewtopic.php?f=81&t=6402

User avatar
Blaze
DEV Team
DEV Team
Posts: 1505
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus 3.2 Cinnamon x86_64
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#44 by Blaze » 04 Dec 2016, 09:10

Cinnamon
Please, remove Dropbox. I mean this app

Code: Select all

dropbox start -i
Thanks.
Linux porteus 4.13.3-porteus #1 SMP PREEMPT Sat Sep 23 18:22:13 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

Falcony
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 235
Joined: 01 Jan 2011, 12:44
Location: Russia

Re: Porteus-v3.2.1 bug reports

Post#45 by Falcony » 05 Dec 2016, 09:45

@brokenman

Reading sound with base and core modules & alsa bug - if so console tool like mpg123 no need at all - you may delete is.

And will be any official announcement like this viewtopic.php?f=35&t=4109

Post Reply