Replacing browser

Here you can post about the issues related to modifications performed manually (not through the kiosk wizard). Example: swapped kernel, added 3rd party modules or files.
Please describe in detail what has been changed and hopefully other kiosk user will be able to help.
Porteus team wont resolve bugs posted in this category as we support only modifications made by the kiosk wizard.
Post Reply
hinciarte
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 30 Oct 2016, 03:36
Distribution: Kiosk
Location: USA

Replacing browser

Post#1 by hinciarte » 30 Oct 2016, 03:45

First off: thanks for this amazing distro. I'm a schoolteacher and have been able to "repurpose" netbooks that were literally gathering dust in a closet because of Porteus Kiosk. Amazing!

My question: I have been trying to install Chromium 53 on Kiosk but haven't been able to do so. I am able to get it to work on Porteus Desktop version (meaning that the xzm works as expected), but when I try to make a new ISO for Kiosk with it, the screen just hangs upon start up (right after the Porteus Kiosk wallpaper loads).

Here's what I did: I installed Porteus Kiosk 3.7 using the regular iso with Firefox. Then, I removed the Firefox xzm and replaced it with the Chromium xzm I had built. I'm pretty sure this is where I screwed up, as I don't know how to tell Porteus to look for Chromium instead of Firefox. I then rebuilt the iso.

I'm definitely missing something...but I don't know what. Thanks for any help!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Replacing browser

Post#2 by fanthom » 30 Oct 2016, 10:14

Hello hinciarte,

Please do as follows:
1) add chromium.xzm module to your ISO with Firefox
2) login to kiosk through ssh and start Chromium with following command:

Code: Select all

su - guest -c chromium
(not sure how your module is constructed - you may need to provide full path to the chromium binary)
3) if you get errors then you need to resolve them (dont ask me how, i never made a build with Chromium)
4) once Chromium starts and works 100% correctly please unpack 003-settings.xzm, edit /opt/porteus-scripts/gui-app file and replace firefox with chromium in the loop function

Thank you.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply