Porteus 1.0 bug

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 1.0 bug

Post#16 by fanthom » 28 Jun 2011, 08:34

@cchuang
"The cheatcode, "load=Modules", seems not to work again for both 32bit and 64bit Porteus-1."
yep - i have fixed it and then lost in development process :(
here is updated initrd:
http://ponce.cc/porteus/i486/testing/1. ... .0-fix.xzm
http://ponce.cc/porteus/x86_64/testing/ ... .0-fix.xzm
this update also adds support for sub-folders when porteus is booted with 'copy2ram' cheatcode (busybox is recompiled with '--parents' option for 'cp')

"activating modules (a lot) after booting, and executing "ls Desktop" (in /root directory with super user root) got the fault " Stale NFS file handle". "
i must get an example of a module which is causing this otherwise i wont be able to fix it. please try to track this particular module down.

"at boot stage, system halts and return the error caused by " porteus-1.0.sgn not found"; but it works after rebooting the box."
please try 'delay=3' cheatcode and check if that works.

Thanks for bug report.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

cchuang
Black ninja
Black ninja
Posts: 33
Joined: 03 Jan 2011, 06:55
Location: Taiwan

Re: Porteus 1.0 bug

Post#17 by cchuang » 28 Jun 2011, 13:55

1. "load=dirA" works now but "load=dirA,dirB" doesn't not work as in previous versions;
2. boot problem is solved by adding "delay=3";
3. "NFS stale..." is still in checking.

Thanks, fanthom

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 1.0 bug

Post#18 by fanthom » 29 Jun 2011, 02:46

@cchuang
"1. "load=dirA" works now but "load=dirA,dirB" doesn't not work as in previous versions"
works here (with latest initrd posted above).
make sure you use "load=dirA;dirB" and not "load=dirA,dirB"

if "load=dirA;dirB" wont work then pls show me your cheatcodes.

Cheers
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

cchuang
Black ninja
Black ninja
Posts: 33
Joined: 03 Jan 2011, 06:55
Location: Taiwan

Re: Porteus 1.0 bug

Post#19 by cchuang » 29 Jun 2011, 03:25

It was solved as changing "load=dirA,dirB" to "load=dirA;dirB".
"NFS Stale ..." problem was also solved since the older Gnome Libwas misused in some modules.

Thanks for help.

Now Porteus -1 is the default platform for our e-learning lectures, especially for scientific computation. In our design, the professional Math Algebra System, Sage, is hosted on Porteus, both for 32 and 64 versions as live system which can be used to read/write interactive lecture available in our lecture CMS.

If interested, the images of live system, liveSage can be downloaded from
http://diffusion.cgu.edu.tw/ftp

Thanks again

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 1.0 bug

Post#20 by fanthom » 01 Jul 2011, 19:59

I'm glad to hear that :)
downloading 64bit version to give it a try.

Cheers
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply