Porteus-v3.2rc5 bug reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5460
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#31 by brokenman » 06 Sep 2016, 03:34

My output is different. First I installed flashplayer via usm: flashplayer-plugin-11.2.202.632-x86_64
Interesting that it says: [OK] Flash is not installed

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# update-flash 
[OK] User is root
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed

[OK] Internet connection exists
Downloading live script ...
Downloading: update-flash-live  DONE

Searching online for latest flash player version ...

Installed version:	
Latest version:		22.0.0.209

 Would you like to continue? [y/n]
 Would you like to create a Porteus module? [y/n]

Removing package /var/log/packages/flashplayer-plugin-11.2.202.616-x86_64-1_slack...
Removing files:
Downloading: install_flash_player_11_linux.x86_64.tar.gz  DONE
libflashplayer.so
readme.txt
LGPL/
LGPL/LGPL.txt
LGPL/notice.txt
usr/
usr/lib64/
usr/lib64/kde4/
usr/lib64/kde4/kcm_adobe_flash_player.so
usr/share/
usr/share/pixmaps/
usr/share/pixmaps/flash-player-properties.png
usr/share/kde4/
usr/share/kde4/services/
usr/share/kde4/services/kcm_adobe_flash_player.desktop
usr/share/icons/
usr/share/icons/hicolor/
usr/share/icons/hicolor/24x24/
usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/
usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/48x48/
usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/
usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/32x32/
usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/
usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/16x16/
usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/
usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/22x22/
usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/
usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/flash-player-properties.png
usr/share/applications/
usr/share/applications/flash-player-properties.desktop
usr/bin/
usr/bin/flash-player-properties
usr/lib/
usr/lib/kde4/
usr/lib/kde4/kcm_adobe_flash_player.so
chmod: cannot operate on dangling symlink 'usr/lib/kde4/kcm_adobe_flash_player.so'

Slackware package maker, version 3.141593.

Searching for symbolic links:
usr/lib/kde4/kcm_adobe_flash_player.so	/usr/lib64/kde4/kcm_adobe_flash_player.so
usr/share/pixmaps/flash-player-properties.png	../icons/hicolor/48x48/apps/flash-player-properties.png
usr/lib64/mozilla	/usr/lib/mozilla

Making symbolic link creation script:
( cd usr/lib/kde4 ; rm -rf kcm_adobe_flash_player.so )
( cd usr/lib/kde4 ; ln -sf /usr/lib64/kde4/kcm_adobe_flash_player.so kcm_adobe_flash_player.so )
( cd usr/share/pixmaps ; rm -rf flash-player-properties.png )
( cd usr/share/pixmaps ; ln -sf ../icons/hicolor/48x48/apps/flash-player-properties.png flash-player-properties.png )
( cd usr/lib64 ; rm -rf mozilla )
( cd usr/lib64 ; ln -sf /usr/lib/mozilla mozilla )

Unless your existing installation script already contains the code
to create these links, you should append these lines to your existing
install script. Now's your chance. :^)

Would you like to add this stuff to the existing install script and
remove the symbolic links ([y]es, [n]o)? y


Removing symbolic links:
removed './usr/lib/kde4/kcm_adobe_flash_player.so'
removed './usr/share/pixmaps/flash-player-properties.png'
removed './usr/lib64/mozilla'

Updating your ./install/doinst.sh...

This next step is optional - you can set the directories in your package
to some sane permissions. If any of the directories in your package have
special permissions, then DO NOT reset them here!

Would you like to reset all directory permissions to 755 (drwxr-xr-x) and
directory ownerships to root.root ([y]es, [n]o)? n

Creating Slackware package:  /tmp/flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz

./
install/
install/doinst.sh
install/slack-desc
usr/
usr/lib/
usr/lib/mozilla/
usr/lib/mozilla/plugins/
usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so
usr/lib/kde4/
usr/bin/
usr/bin/flash-player-properties
usr/share/
usr/share/applications/
usr/share/applications/flash-player-properties.desktop
usr/share/icons/
usr/share/icons/hicolor/
usr/share/icons/hicolor/22x22/
usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/
usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/16x16/
usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/
usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/32x32/
usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/
usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/48x48/
usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/
usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/flash-player-properties.png
usr/share/icons/hicolor/24x24/
usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/
usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/flash-player-properties.png
usr/share/kde4/
usr/share/kde4/services/
usr/share/kde4/services/kcm_adobe_flash_player.desktop
usr/share/pixmaps/
usr/lib64/
usr/lib64/kde4/
usr/lib64/kde4/kcm_adobe_flash_player.so

Slackware package /tmp/flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz created.
Then I install this flashplayer and go to: https://helpx.adobe.com/flash-player.html

Code: Select all

Your Flash Version	
22.0.0.209
Your browser name	
Google Chrome
Your Operating System (OS)	
Linux
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3163
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#32 by Ed_P » 06 Sep 2016, 04:50

In Linux Chrome supports newer flashplayer versions than Firefox. :(

http://www.adobe.com/software/flash/about/

So update-flash needs to know for what browser? Or for whatever USM checks for?
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3163
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#33 by Ed_P » 06 Sep 2016, 06:11

Code: Select all

guest@porteus:~$ update-flash
[ERROR] Only root can do that
/usr/bin/update-flash: line 47: cleanup: command not found
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed

/usr/share/porteus/porteus-functions: line 176: ip: command not found
[ERROR] An internet connection is required

guest@porteus:~$ ls /mnt/sda5/porteus3.2/Modules/*.xzm
/mnt/sda5/porteus3.2/Modules/009-caches.xzm*
/mnt/sda5/porteus3.2/Modules/firefox-48.0b6-x86_64-1.xzm*
/mnt/sda5/porteus3.2/Modules/flashplayer-plugin-11.2.202.632-x86_64-1alien.xzm*

guest@porteus:~$ ls /mnt/live/memory/images/
000-kernel.xzm/    009-caches.xzm/
001-core.xzm/      firefox-48.0b6-x86_64-1.xzm/
002-xorg.xzm/      flashplayer-plugin-11.2.202.632-x86_64-1alien.xzm/
003-cinnamon.xzm/  mychanges.xzm/
guest@porteus:~$ 
And I am positive the network was definitely connected and I was online. The new USM flashplayer mod was Active but Firefox isn't seeing it.
Ed

User avatar
ncmprhnsbl
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 851
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 3.2.2-64bit xfce/openbox
Location: australia
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#34 by ncmprhnsbl » 06 Sep 2016, 08:13

RE flashplugin: well looky here .. http://fossbytes.com/adobe-plans-to-sup ... x-systems/
and here: https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
as far as chrome goes, i was under the impression that pepperflash is included with chrome and updates with it....
Forum Rules : http://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
ncmprhnsbl
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 851
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 3.2.2-64bit xfce/openbox
Location: australia
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#35 by ncmprhnsbl » 06 Sep 2016, 09:02

@Ed_P try with the firewall turned off:

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# update-flash
[OK] User is root
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed

[ERROR] An internet connection is required
turned off firewall

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# update-flash
[OK] User is root
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed

[OK] Internet connection exists
Downloading live script ...
Downloading: update-flash-live  DONE

Searching online for latest flash player version ...

Installed version:
Latest version:         22.0.0.209
*****blah********
Slackware package /tmp/flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz created.

Verifying package flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz.
Installing package flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# flashplayer-plugin (flash plugin for web browsers)
#
# Provides Adobe Flash plugin for browsers that recognize
# /usr/lib/mozilla/plugins as a valid plugin directory
#
# Plugin is subject to Adobe terms of use: 
#  http://www.adobe.com/go/labs_term_of_use
#
# Plugin is subject to Adobe Flash EULA:
#  http://labs.adobe.com/technologies/eula/flashplayer.html
#
Executing install script for flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz.
Package flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.txz installed.

Creating /tmp/flashplayer-plugin-22.0.0.209-x86_64-1.xzm
interestingly Palemoon says it is version 11.2.202.632 :unknown:
tested and works on site that previously didnt work with 11.*
>> same for firefox ....
Forum Rules : http://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

Payoon
Black ninja
Black ninja
Posts: 61
Joined: 01 Mar 2013, 19:16
Distribution: Porteus 3.2 32 bit XFCE
Location: Duisburg, Germany

Re: [Solved] Porteus-v3.2rc5 bug reports_language_pack

Post#36 by Payoon » 06 Sep 2016, 14:35

Hi folks,
when I want to install the language pack via the porteus settings centre the system exits, because it doesn't find an internet connection.
But I am connected to the internet absolutely sure. I have to mention, that I am connected via pppoe ( no router), but for example in porteus 2.1 this didn't matter.
Otherwise very nice work.
Payoon

P.S. I used xfce with 32bit
Last edited by Payoon on 08 Sep 2016, 15:27, edited 1 time in total.

User avatar
Blaze
Moderator
Moderator
Posts: 1388
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus 3.2 Cinnamon x86_64
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#37 by Blaze » 06 Sep 2016, 16:42

brokenman wrote:locale not supported by Xlib, locale set to C
Blaze just to be straight. You started from a fresh Porteus install (in english) and chose the ru option?
No.

Ok, I tested it in Always Fresh mode and I have the same story (exept locale not supported by Xlib, locale set to C and /usr/lib64/gtk-2.0/2.10.0/engines/lib murrine.so)

Image
Image
Image
Image

Plus, these bugs
brokenman, plus I saw that your localization is have a bug in Text mode - cyrillic text does not support. The squares instead of text.
You are need to apply console-cyrillic-0.9-16.2-3.2-noarch-1 module and script (you can put it to /etc/rc.d/rc.local) with this command

Code: Select all

cyr ru alt_shift_toggle --style=sans --size 16 -e utf-8
BTW, the path /ru-cinnamon_locales/usr/share/locale/rue/LC_MESSAGES is wrong. Not rue, must to be ru (without e)
Linux porteus 4.12.7-porteus #1 SMP PREEMPT Sun Aug 13 17:38:30 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3163
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#38 by Ed_P » 06 Sep 2016, 16:46

ncmprhnsbl wrote:@Ed_P try with the firewall turned off:
Hi ncmprhnsbl. I don't think it's a firewall problem, I think it's an update-flash problem not exiting after noting it's not being run as root. And when run as root it indicated Flash player is not installed followed by showing the Flash version that is installed. :%)

Code: Select all

guest@porteus:~$ update-flash
[ERROR] Only root can do that
/usr/bin/update-flash: line 47: cleanup: command not found
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed

/usr/share/porteus/porteus-functions: line 176: ip: command not found
[ERROR] An internet connection is required

guest@porteus:~$ su
Password: 
root@porteus:/home/guest# update-flash
[OK] User is root
[OK] Distro is Porteus
[OK] Flash is not installed                                                         <--------------------------

[OK] Internet connection exists
Downloading live script ...
Downloading: update-flash-live  DONE

Searching online for latest flash player version ...

Installed version:	11.2.202.632                                             <----------------------------
Latest version:		22.0.0.209

 Would you like to continue? [y/n]
root@porteus:/home/guest# 
And for whatever reason the current version from USM doesn't work with Firefox. I've tried it from 2 different USM sources with the same result. The prior version worked with Firefox, sorry I deleted it.



-BUT-

If I run update-flash, as root, to completion and activate the 22.0.0.209 Flashplayer plugin that it creates Firefox does indeed work with the plugin. But it reports the plugin as being 11.2.202.632!! :shock:

Hey it works and that's all that counts. :good:
Ed

User avatar
ncmprhnsbl
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 851
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 3.2.2-64bit xfce/openbox
Location: australia
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#39 by ncmprhnsbl » 06 Sep 2016, 23:52

mate 64
used update-chrome (no connection error with firewall on)(was using kde for previous update-* s)
with no (extra)flashplugin installed, adobe reports vers 22.0.0.209
which is this:
opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so

in case you missed it : http://fossbytes.com/adobe-plans-to-sup ... x-systems/
so even though firefox and palemoon don't version it correctly, its definately 22.*

asunder has same firewall issue here in mate(rips fine)
Forum Rules : http://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5460
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#40 by brokenman » 07 Sep 2016, 19:26

You are need to apply console-cyrillic
Please excuse m ignorance but does anyone know where I can get a list of locales that use a cyrillic font?

I think it's an update-flash problem not exiting after noting it's not being run as root.
Indeed. Thanks. Fixed on the server now.

when I want to install the language pack via the porteus settings centre the system exits, because it doesn't find an internet connection.
Thanks. I have changed the way an internet connection is checked now. Please try again.

BTW, the path /ru-cinnamon_locales/usr/share/locale/rue/LC_MESSAGES is wrong. Not rue, must to be ru (without e)
When you choose en all sublocales are also chosen (en_GB,en_AU). The same with ru (rue).

Also, I've done the update-opera again. This time with the changes container. It showing 2 in Whisker menu again and it added an icon to Panel. It's working how it should. Just duplicate icons in Whisker.
I am not sure why the the entry in the dekstop file NoDisplay is not neing honoured.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
ncmprhnsbl
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 851
Joined: 20 Mar 2012, 03:42
Distribution: 3.2.2-64bit xfce/openbox
Location: australia
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#41 by ncmprhnsbl » 07 Sep 2016, 23:26

mate 64
caja action create module doesnt behave as expected > the folder i'm in is used instead of the selected folder..
changed parameter to %F ... now the selected folder is used..
kde 64
taskbar clock isnt set by cheatcode 'utc timezone=country/city'
Forum Rules : http://forum.porteus.org/viewtopic.php?f=35&t=44

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4945
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#42 by francois » 07 Sep 2016, 23:41

Sorry for my last post not being on target. However, it will be of some use on another thread on adjusting kde5, once porteus 3.2 will be released. I have edited the above post to provide the solutions. :wink:

Presently on a less responsive computer than my toshiba satellite z930, a Dell desktop on which I choose to use xfce porteus 3.1.

kde5 seems more responsive than kde4 v 3.1. However, sometime there is freezing of the keyboard under firefox, but also in a less annoying manner under konsole, but after using firefox. This happen at times, at other times there is no problem at all. These stroke sentences is an edit after changing for my mouse and keyboard batteries.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
FURRY_NOVA
Black ninja
Black ninja
Posts: 84
Joined: 11 Aug 2016, 17:26
Distribution: Porteus XFCE v3.2 i586
Location: United Kingdom

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#43 by FURRY_NOVA » 08 Sep 2016, 00:52

I found this by accident just now. If you have root Thunar open and viewing USM folder, then run USM in root Terminal. While packages are being processed for dependencies or when they converting to modules, closing Thunar closes Terminal like it they linked part of same application.

Also, this happened when I tried to check again about install option. I choose no but later says installing unless it different install when converting packages to modules part.

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# usm -g kate

 Usm is already active. 

If this information is not correct, you can remove the following file and rerun the script:
/var/lock/usm
I can confirm there wasn't another visible USM Terminal or GUI except when I entered just that Terminal.

Edit 1: When I used "usm" and "usm -g kate" again in same Terminal after that, it seemed to allow me without removing the file it refers to.

Edit 2: Confirmed, I choose no for installing packages and it actually installing them after they downloaded.
New to Linux but learning. Hoping to help out Porteus community. :)

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4945
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#44 by francois » 08 Sep 2016, 10:42

Missing icon in panel menu for firefox built with update-firefox.

Thanks.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

Payoon
Black ninja
Black ninja
Posts: 61
Joined: 01 Mar 2013, 19:16
Distribution: Porteus 3.2 32 bit XFCE
Location: Duisburg, Germany

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports_language_pack additional inf

Post#45 by Payoon » 08 Sep 2016, 15:26

@ brokenman The recognition of the internet connection works fine now. Thanks for that. But when downloading glibc-i18-586 jay 1 the system hangs, because it can't download that library. After pressing cancel it continues downloading the other modules. I dowloaded glibc-i18n-2.23-i586-1 with usm et voila now everything works.

Payoon

!!!!!!!!! Warning!! Please do not try to do the same.
After writing the above I couldn't shut down the desktop and all buttons were dead.
It seems there is some allergy against that glibc-i18n library (with the words of a layman).

Post Reply