Porteus-v3.2rc5 bug reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
rchase
Samurai
Samurai
Posts: 154
Joined: 10 Jan 2016, 17:26
Distribution: Porteus 3.2.2 xfce x64
Location: Denver, Colorado

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#151 by rchase » 11 Oct 2016, 04:42

The lockup occurred only once on my desktop running (I believe at that point, unmodified) 3.2rc5 XFCE, while I had the file browser open and the Network Manager was failing to connect to the Internet using my Ethernet.

rchase
Samurai
Samurai
Posts: 154
Joined: 10 Jan 2016, 17:26
Distribution: Porteus 3.2.2 xfce x64
Location: Denver, Colorado

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#152 by rchase » 11 Oct 2016, 05:33

Success! Your latest version fixed my Internet connection -- thanks! I will be on the lookout for the only problem I encountered in rc4 (occasional loss of graphical cursor with the rest of the GUI seemingly intact), but I hope to use this copy of Porteus more and more. I am writing this from just-installed Firefox; Libre Office downloaded, but threw a number of warnings. I'll try Kodi next.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3057
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#153 by Ed_P » 12 Oct 2016, 05:47

update-firefox appears to only make FireFox beta modules. Is there a way for it or some other update- script to create official release FireFox modules like 49.0.1?
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#154 by brokenman » 12 Oct 2016, 18:13

Download the archive that you want to use and place it in /tmp and then run the udpate script. It should detect an archive there and attempt to use it.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3057
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#155 by Ed_P » 12 Oct 2016, 21:09

Thank you brokenman.

I just saw this answer you posted also. viewtopic.php?f=49&t=6292&p=49586#p49582
Ed

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Porteus-v3.2rc5 bug reports: Cinnamon 32 Bit

Post#156 by Bogomips » 13 Oct 2016, 22:12

Activated in terminal libreoffice-5.2.2.2-i586.xzm from Update Script viewtopic.php?f=51&t=6265 and promptly lost all icons in menu. The only places with icons remaining, being Places & Recent Files. The activation process was also quite drawn out.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#157 by Slaxmax » 16 Oct 2016, 03:01

fdisk -l

Code: Select all

Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disklabel type: gpt

Device          Start        End    Sectors   Size Type
/dev/sda1        2048    2050047    2048000  1000M Windows recovery environment
/dev/sda2     2050048    2582527     532480   260M EFI System
/dev/sda3     2582528    4630527    2048000  1000M Lenovo boot partition
/dev/sda4     4630528    4892671     262144   128M Microsoft reserved
/dev/sda5     4892672  414953471  410060800 195.5G Microsoft basic data
/dev/sda6  1875177472 1927606271   52428800    25G Microsoft basic data
/dev/sda7  1927606272 1953523711   25917440  12.4G Windows recovery environment
/dev/sda8   414953472 1875177471 1460224000 696.3G Microsoft basic data 

Partition table entries are not in disk order.
Try mount any partition and show this error in dolphin
An error occurred while accessing 'BACKUP', the system responded: The requested operation has failed: Error mounting system-managed device /dev/sda8: Command-line `mount "/mnt/sda8"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda8': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

In porteus 3.1 is mounted partitions normally

EDIT
bluetooth not work same problem in porteus 3.1

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# dmesg | grep fail
[   10.043848] usb 1-7: Direct firmware load for ar3k/AthrBT_0x31010000.dfu failed with error -2
[   10.043851] Bluetooth: Loading patch file failed
[   10.043855] ath3k: probe of 1-7:1.0 failed with error -2
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#158 by freestyler » 16 Oct 2016, 03:59

I am getting some new messages I haven't seen before on boot up. Is the a log file file somewhere for this?
other than that everything else is running sweet. Nice theming
https://www.porteus-apps.org

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4901
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#159 by francois » 16 Oct 2016, 15:38

Welcome back freestyler. Will you be around for a few weeks? :wink:
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#160 by brokenman » 16 Oct 2016, 17:16

At the start of the 4.8 kernel I noticed a flurry of "Could not connect to X server" messages during the start process. Then it connects. It all happens rather quickly. Logs are found in /var/logs
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
FURRY_NOVA
Black ninja
Black ninja
Posts: 83
Joined: 11 Aug 2016, 17:26
Distribution: Porteus XFCE v3.2 i586
Location: United Kingdom

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#161 by FURRY_NOVA » 16 Oct 2016, 17:34

Still problems with getting WiFi applet to enable on start up. :(

So far I've tried:
* Loading dhcp-4.3.4-i586-1.xzm in module. Edited the 00-dhcp-client.conf by changing "dhcp=dhcpcd" to "# dhcp=dhcpcd" and changing "# dhcp=dhclient" to "dhcp=dhclient".
* I've gone to my WiFi connection and set IPv6 Settings Method to Ignore, which disables it I think.
* I've added network-manager-applet-1.4.2-i486-1_gfs.xzm and NetworkManager-1.4.2-i586-1_gfs.xzm to module folder which Blaze made.
* I've gone to Porteus Settings Center and ran Porteus Updater, had to disable Porteus Firewall to run it.
brokenman wrote:For people with ipv6 problems, NetworkManager should be compiled with dhclient support.
--with-dhclient
I'm not sure if you mean setting conf file with the modules I noted, mate. Unless this is what causing problem.
brokenman wrote: Then you will need to include the latest updates which I pushed to the server this morning I doubt very much that this is what is causing the complete lockups you mention. Can you describe your setup a bit more? Vanilla Porteus-v3.2rc5?
XFCE Porteus 3.2rc5

I'm wondering if I should just wait till 3.2 is released and hope problem is fixed. I don't want to be a bother to you guys with the backbone problem I'm having. Although it took like 5 reboots to get online. Should I try making a new dat? Only thing I'm concerned about is setting all my personalization back up again. :( :wall:
New to Linux but learning. Hoping to help out Porteus community. :)

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#162 by brokenman » 16 Oct 2016, 17:45

Should I try making a new dat?
This should be the first thing you try to see if the problem is in your changes. Boot into always fresh mode.
Check your PMs.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

rchase
Samurai
Samurai
Posts: 154
Joined: 10 Jan 2016, 17:26
Distribution: Porteus 3.2.2 xfce x64
Location: Denver, Colorado

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#163 by rchase » 16 Oct 2016, 22:35

I have given up on GPT partitioning; I don't need more than four partitions and couldn't load (x86) Phoenix with my 64-bit UEFI loader anyway. In reverting to MBR and separating Phoenix and Porteus into their own separate partitions (to facilitate booting with EasyBCD), I now seem to have lost my Internet connection (via Ethernet) again. I just downloaded Porteus-XFCE-v3.2rc5-x86_64.iso from Kent Univeristy again -- all the modules in /base are dated 9/2 or before. Where are the updated 001 and 002 files to be found?

P.S. I am sorely confused; I thought that I was in possession of an 3.2rc5 XFCE iso with working (Ethernet) Network Manager, but upon re-installing what I now have, I again have no Internet. I see brokenman's edit above of a post dated 10/10 makes reference to new 001 and 002 files uploaded then, but all the mirrors' rc5s are dated 9/2 or before.
Last edited by rchase on 16 Oct 2016, 22:45, edited 1 time in total.

Jack
Contributor
Contributor
Posts: 1063
Joined: 09 Aug 2013, 14:25
Distribution: Porteus 3.2.rc5 Mate 64 bit
Location: Marysville, OHIO USA

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#164 by Jack » 16 Oct 2016, 22:44

rchase wrote:I have given up on GPT partitioning; I don't need more than four partitions and couldn't load (x86) Phoenix with my 64-bit UEFI loader anyway. In reverting to MBR and separating Phoenix and Porteus into their own separate partitions (to facilitate booting with EasyBCD), I now seem to have lost my Internet connection (via Ethernet) again. I just downloaded Porteus-XFCE-v3.2rc5-x86_64.iso from Kent Univeristy again -- all the modules in /base are dated 9/2 or before. Where are the updated 001 and 002 files to be found?
Here is the latest for rc5 http://dl.porteus.org/x86_64/Porteus-v3 ... ates/core/
I just like Slackware because I think it teach you about Linux to build packages where Ubuntu is like Windows you just install programs you want.

rchase
Samurai
Samurai
Posts: 154
Joined: 10 Jan 2016, 17:26
Distribution: Porteus 3.2.2 xfce x64
Location: Denver, Colorado

Re: Porteus-v3.2rc5 bug reports

Post#165 by rchase » 16 Oct 2016, 22:58

Jack wrote:Here is the latest for rc5 http://dl.porteus.org/x86_64/Porteus-v3 ... ates/core/
Thank you very much!

Post Reply