Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Locked
Kriss
Samurai
Samurai
Posts: 133
Joined: 06 Jul 2011, 07:07
Location: Russia

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#136 by Kriss » 28 Jun 2016, 14:29

About mc and opening iso files:
Activating cdrtools 3.01a17 from Slackware 14.1 did the trick for "Frankenstein", will try Porteus 3.2 at the morning.
Activating cdrtools 3.01 from slackware-current broke the thing again...
Suggestions/corrections/additions are always welcome.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#137 by Bogomips » 28 Jun 2016, 16:56

USM Issue

Message about missing database files, and so having to do update which crashes in slackware.
brokenman wrote:Did you try changing the slackware mirror?
Changed to two different slackware mirrors.

Tried again today with original slackware mirror setting:

Code: Select all

root@porteus:/home/guest# usm -u all
 Starting slackware database update 
Downloading: vercheck.txt  DONE
Downloading: CHECKSUMS.md5  DONE
Downloading: MANIFEST.bz2  DONE
Downloading: PACKAGES.TXT  DONE
Downloading: LIBS.TXT.gz  DONE
 There was a problem downloading the file: 
FIX
  • 3.1
    • Code: Select all

      root@porteus:/home/guest# usm -v
       You are using USM version:  3.1.9
      root@porteus:/home/guest# uname -r
      4.4.0-porteus
      
       Starting slackware database update 
      Downloading: CHECKSUMS.md5  DONE
      Downloading: MANIFEST.bz2  DONE
      Downloading: PACKAGES.TXT  DONE
      Downloading: LIBS.TXT.gz  DONE
      File verification was good.
      Optimizing manifest
       slackware  database updated. 
      
    • Code: Select all

      oot@porteus:/home/guest# ls /var/usm
      alien/  ponce/  sbo/        slackware/         slacky/
      local/  salix/  slackonly/  slackwarepatches/  usm/
      
      /home/guest/p10/Por/tmp/usm on /tmp/usm type none (rw,bind)
      /home/guest/p10/Por/var/usm on /var/usm type none (rw,bind)
      
  • 3.2
    • Code: Select all

      root@porteus:/home/guest# usm -v
       You are using USM version:  3.2.0
      
      root@porteus:/home/guest# usm -s libatomic.so.1
       ----------------------------- 
       Are you searching for a library file? 
      
      libatomic.so.1, it seems a library.
      Would you like to find the package for it? [y/n]
      
       libatomic.so.1  was found in   gcc-4.8.2-i486-1.txz
      
    • Code: Select all

      # Storage of database files (e.g PACKAGES.TXT)
      DBDIR=/home/guest/p10/Por/var/usm
      
      # The mirror files are stored in ${DBDIR}/mirrors-distro.txt
      DISTROS="slackware slackwarepatches slacky salix alien ponce slackonly"
      
      # Where packages will be downloaded to.
      STORAGE=/home/guest/p10/Por/tmp/usm
      
Boot Loader Limitation / Kernel Command Line Limitation :unknown:

Ran out of Boot Loader / Kernel Command Line, so dispensed with volume and timezone, in order to fit in rammod and extramod. Not having volume set does not seem to matter much, and even timezone seems irrelevant, as correct local time is being displayed. Noticed this to be the case wth kde5 when timezone was not specified at boot time. Maybe getting time from Internet, renders this parameter superfluous?
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

peebee
White ninja
White ninja
Posts: 6
Joined: 13 Oct 2013, 15:31
Distribution: 3.0
Location: UK

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#138 by peebee » 28 Jun 2016, 18:45

Hello

Cinnamon desktop....

Asus laptop with Intel graphics - 32-bit RC2 starts fine; RC3 boots but displays warning that software rendering is being used..... pristine first time installation with no added modules in both cases

Spec of laptop:
PC Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
Product Name: X551MA

Motherboard Vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
Product Name: X551MA

BIOS Vendor: American Megatrends Inc.
Version: X551MA.513
Release Date: 09/09/2014

Intel(R) Celeron(R) CPU N2840 @ 2.16GHz

VGA controller [0300]: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display [8086:0f31] (rev 0e)
Last edited by peebee on 28 Jun 2016, 22:22, edited 1 time in total.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#139 by Bogomips » 28 Jun 2016, 19:40

^^^ Please specify desktop.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

peebee
White ninja
White ninja
Posts: 6
Joined: 13 Oct 2013, 15:31
Distribution: 3.0
Location: UK

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#140 by peebee » 28 Jun 2016, 22:22

Sorry - Cinnamon

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#141 by brokenman » 29 Jun 2016, 01:37

I have to head overseas in a 5 days. I will try to upload everything in it's current state as rc4 before I go. Not all bugs are fixed but it's the best I could do in this time. I will be away for around 3 weeks and probably won't be doing much in terms of dev for this period of time. Family comes first.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#142 by Bogomips » 29 Jun 2016, 10:06

^^^ Situation of sources for time being, being available for inspection?
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#143 by brokenman » 30 Jun 2016, 00:44

Not sure what you mean.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#144 by Bogomips » 30 Jun 2016, 23:57

brokenman wrote:Not sure what you mean.
During the three weeks you will be away the update scripts can be put through their paces, and any outstanding issues tackled. This would be easier if the sources of the live scripts used for the updates could be scrutinised. A for instance, being update-opera where the deb has been incompletely transformed: viewtopic.php?f=140&p=46840#p46840.

Also sources like xwindow.c and related, so that one can check why BACKGROUND is not being set in kde5, for instance viewtopic.php?f=53&t=4028&hilit=imagemagick#p28984.

There is a very light weight browser hvr, which should be able to function nicely in kde5, were it not for BACKGROUND not being set.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5436
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#145 by brokenman » 01 Jul 2016, 01:40

Ah ok. The live scripts are located here.
Thanks. If the script is binary you can unpack it like so:

Code: Select all

./update-firefox-live --keep --noexec
Now look in /tmp/ms for the script.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Jack
Contributor
Contributor
Posts: 1063
Joined: 09 Aug 2013, 14:25
Distribution: Porteus 3.2.rc5 Mate 64 bit
Location: Marysville, OHIO USA

Re: Porteus-v3.2rc3 Bug Reports

Post#146 by Jack » 02 Jul 2016, 04:46

I try "update-wps-office-live" here is the output.

Code: Select all

guest@porteus:~/Downloads/porteus-live$ sh update-wps-office-live
        Verifying archive integrity...  100%   All good.
        Uncompressing Porteus wps-office-updater  100%
        This requires elevated privilege
       guest@porteus:~/Downloads/porteus-live$  

I don't know what is "This requires elevated privilege"?
EDIT:
I just try it again but this time I login as "su" and pw toor and it work.
I just like Slackware because I think it teach you about Linux to build packages where Ubuntu is like Windows you just install programs you want.

Locked