Issue while booting through PXE

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
Kriogen
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 May 2016, 16:59
Distribution: Centos
Location: UK

Issue while booting through PXE

Post#1 by Kriogen » 27 May 2016, 08:57

Hello,
I am running WDS on a Windows Server 2012 R2 and syslinux to boot linux images over PXE.
I unpacked the ISO in the images folder and added the lines for PXE boot, however, when booting Porteus through PXE i get this error:
Image

Image

Image


Can anyone tell me why i get that error? Also, perhaps i didn't do the setup ok.
Do i need to have the ISO within the Image boot folder?

Did anyone else configure pxe booting with wds for porteus?

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2563
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: Issue while booting through PXE

Post#2 by Bogomips » 27 May 2016, 11:57

Welcome to Porteus. Moving this topic to Newbies for a start.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

Kriogen
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 May 2016, 16:59
Distribution: Centos
Location: UK

Re: Issue while booting through PXE

Post#3 by Kriogen » 27 May 2016, 13:13

And hoping that here it will receive an answer :)

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4617
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Issue while booting through PXE

Post#4 by fanthom » 27 May 2016, 15:21

Hello Kriogen,

Looks like initrds (kiosk needs both when booting over network) were not transported on the client side. Please follow this document:
porteus-kiosk.org/pxe-server.html

Btw: next time please mention that you are using kiosk as PXE methods differ between kiosk and desktop editions.

Thank you.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Kriogen
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 26 May 2016, 16:59
Distribution: Centos
Location: UK

Re: Issue while booting through PXE

Post#5 by Kriogen » 27 May 2016, 16:30

Well, it appears that i also really need a httpd server running on the wds machine.
So it looks like i won't be able to do PXE boot for Porteus since i will not install any httpd service on that server.

I will just go with the simple solution, burn ISO on usb stick and boot from that :)

Thanks for your time.

Post Reply