hostname

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
djt
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 29 Nov 2015, 10:05
Distribution: Linux Porteus 3.17.4
Location: france

hostname

Post#1 by djt » 29 Nov 2015, 15:20

Hi all,

I am unable to change hostname from porteus to something else permanently.

I've changed /etc/HOSTNAME content to something.net
commented 127.0.0.1 porteus.example.net porteus and
added 127.0.1.1 something.net something in /etc/hosts
typed sudo hostname something.net in a terminal
restarted and... nothing, hostname is still porteus.

nota : i've also tried 127.0.0.1 something.net something in /etc/hosts and
sysctl ...

Any ideas?

bour59
Samurai
Samurai
Posts: 118
Joined: 29 Dec 2010, 08:10
Distribution: porteus v3.2.2-xfce
Location: France

Re: hostname

Post#2 by bour59 » 29 Nov 2015, 15:38


djt
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 29 Nov 2015, 10:05
Distribution: Linux Porteus 3.17.4
Location: france

Re: hostname

Post#3 by djt » 29 Nov 2015, 17:59

Should it not be better to change hostname=porteus in /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf so.

I'm gonna try both... thanks a lot.

Post Reply