[Solved] HTTP wget http error

Share your opinion about Porteus Kiosk Edition.
Post Reply
Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

[Solved] HTTP wget http error

Post#1 by Egor4eva » 02 Nov 2015, 19:22

Hi all,

I have test a iso i made and it loads and runs perfect, But once i copied it to my server (web server & tftp)
i get the following error;

wget: server returned error: HTTP/1.1 404 not found
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 not found
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 not found
HTTP server not accessible? - exiting ...

Here is the log from web server;
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET / HTTP/1.1" 200 7065 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET / HTTP/1.1" 200 7065 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET / HTTP/1.1" 200 7065 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:57:15 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:59:21 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:59:21 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:20:59:21 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:00:56 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:00:56 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:00:56 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:02:59 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:02:59 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:02:59 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:32:02 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:32:02 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:32:02 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:38:54 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:38:54 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:38:54 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:40:14 +1300] "GET /docs/default.jpg HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:40:14 +1300] "GET /docs/kiosk.sgn HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"
192.168.23.59 - - [02/Nov/2015:21:40:14 +1300] "GET /xzm HTTP/1.1" 404 400 "" "Wget"

I created a porteus folder in both my web server & tftp server and copied contents of iso to them.
My pxe menu for loading;
KERNEL /porteus/boot/vmlinuz
APPEND initrd=/porteus/boot/initrd.xz,/porteus/boot/pxelinux.cfg/initrdpxe.xz http_server=192.168.23.253


Thanks Michael :wall:
Last edited by Egor4eva on 05 Nov 2015, 19:33, edited 1 time in total.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: HTTP wget http error

Post#2 by fanthom » 02 Nov 2015, 23:24

Hell Michael,

a) please boot kiosk using USB stick on the client PC
b) enter http server IP address (192.168.23.253) in the browser URL bar
c) make sure you can see unpacked kiosk ISO directly on the screen (not in any subfolder).
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: HTTP wget http error

Post#3 by Egor4eva » 03 Nov 2015, 00:04

Hi Fanthom,

I moved the files to the root of my web server (from the porteus directory)
and tested, worked fine thanks.

Can it not be in a directory of its own?
I just like to keep things neat and tidy
eg;
I have the website, then sub-directory's for
Ipxe files and image's
winpe files and image's
utility images
and common file downloads

bty -

I am planing on using a web based Point Of Sale
system in porteus, is there any way it can just print
the recipt (without poping up a printer window, and then clicking print)?

Thank you very much for your help :good:

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: HTTP wget http error

Post#4 by fanthom » 03 Nov 2015, 06:48

"Can it not be in a directory of its own?"
That would make the 'http_server=' parameter bit confusing. Maybe you could setup virtual host on a different port just for the kiosk ISO? Example:
http_server=192.168.1.15:8000

"is there any way it can just print the recipt (without poping up a printer window, and then clicking print)?"
Try 'silent printing' feature in the wizard.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply