FAA No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4942
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post#16 by francois » 26 Oct 2015, 00:36

If still interested in porteus. I can get one of the developpers on the case.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

aus9

Re: FAA No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post#17 by aus9 » 26 Oct 2015, 02:57

Hi I am sorry to hear that. If you ever decide to relook at it, can I make these suggestions.
Plus others may reply as well.

1) Use root powers to delete those lines from your rc.local and delete the radeon.conf file, do a full reboot and then run the commands as root

Code: Select all

fuser -k /dev/snd/*
modprobe snd_hda_intel index=1
alsactl init 0
2) As local user run alsamixer as you appear to claim the correct device is now showing

Then show us a screenshot of your alsamixer mixer levels. There is a forum limit on the size I think its 600 x 600 but you can always show a link to your screenshot.
I use tinypic.com and you can always use other free image hosting sites.

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5456
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: FAA No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post#18 by brokenman » 26 Oct 2015, 03:15

First step should be to get a system information dump and upload it to pastebin then post a link here. You can do that through porteus-settings-centre. This will help us to get a good overview of the situation.

Also the output of:
aplay -L
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Jamal
White ninja
White ninja
Posts: 9
Joined: 20 Oct 2015, 19:54
Distribution: 64-bit LXQt
Location: Console Rodeo

Re: FAA No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post#19 by Jamal » 26 Oct 2015, 05:41

Hi I am sorry to hear that. If you ever decide to relook at it
Don't worry everyone haha, haven't given up on Porteus, just this rig. My story is this; installed Porteus on an old Dell Dimension 8200, later on noticed the support for Radeon Catalyst drivers, decided to give it a go on an old bitcoin rig. Thanks for the support.

In the past few days I tried a few distros. Don't feel too bad, had problems with the drivers in Arch, too, which were worse.
First step should be to get a system information dump
brb

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4942
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: FAA No HDMI Sound (Dual AMD R9 280X)

Post#20 by francois » 27 Oct 2015, 23:11

We do not feel bad. And we are going to give you the fix that you need or explain why it's not possible.

See panel menu > system > porteus tools for system dump.

Please persist.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

Post Reply