Incorrect characters are being substituted into my URL?

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
Mr Davo
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 28 Jul 2015, 05:31
Distribution: Porteus Kiosk 3.4
Location: Australia

Incorrect characters are being substituted into my URL?

Post#1 by Mr Davo » 29 Jul 2015, 05:46

Hi All,

I have had really good success with setting up one computer, using an Ethernet connection, so that Porteus Kiosk loads only one specific web page (in Firefox).

However I am now trying to setup a second computer using a Wi-Fi connection and I am running into a strange challenge. The Porteus Kiosk installation goes fine, however when the computer loads and presents Firefox it shows the message 'Access Denied'. I have installed Porteus Kiosk twice on this computer and in each instance the same behaviour is presented...

During setup I enter the following URL into both the Home Page, and White List sections -

https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm= ... 1GGw%3d%3d

However when Porteus Kiosk loads, and presents Firefox it shows the following URL in the address bar!

https://www.surveymonkey.com/r/?sm=m4XP7PRbwDnC6oRmia1GGw%3d%3d

It looks like r/ is replacing s.aspx in the URL but as I mentioned earlier this only appears to be happening when I try to use the Wi-Fi configuration.

If anybody has any suggestions on how remedy this issue can you please share?

Any help will be greatly appreciated.

Kind Regards,

Davo

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Incorrect characters are being substituted into my URL?

Post#2 by fanthom » 29 Jul 2015, 07:07

I'm 99% sure that wifi has nothing to do with changing the homepage URL.
perhaps you have made a typo during installation?

please double check

btw: i have moved your thread to kiosk section of the forum
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
sunnysideofthesun
Black ninja
Black ninja
Posts: 62
Joined: 24 Apr 2015, 22:16
Distribution: other
Location: check the logs

Re: Incorrect characters are being substituted into my URL?

Post#3 by sunnysideofthesun » 29 Jul 2015, 13:50

I'm not ASP.NET programmer, but after quick glance I came to conclusion it is normal behavior for browsers to resolve absolute paths for websites when processing .aspx scripts.
As example: http://www.codeproject.com/Articles/142 ... et-beginne
If you have direct access to surveymonkey.com server and site then you could look into s.aspx code.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: Incorrect characters are being substituted into my URL?

Post#4 by Ed_P » 29 Jul 2015, 14:22

Mr Davo wrote: https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm= ... 1GGw%3d%3d

However when Porteus Kiosk loads, and presents Firefox it shows the following URL in the address bar!

https://www.surveymonkey.com/r/?sm=m4XP7PRbwDnC6oRmia1GGw%3d%3d
Not sure what the problem is, both links work for me using Firefox and a WiFi connection.

https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm= ... 1GGw%3d%3d

https://www.surveymonkey.com/r/?sm=m4XP ... 1GGw%3d%3d
Ed

Post Reply