Update 003-settings.xzm on existing kiosks.

New features which should be implemented in Porteus Kiosk Edition and the kiosk wizard.
Post Reply
kirezz
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 15 Jul 2015, 13:51
Distribution: Porteus Kiosk 3.4
Location: Russia

Update 003-settings.xzm on existing kiosks.

Post#1 by kirezz » 15 Jul 2015, 13:56

Hello everyone,

Is there any ways to upload new existing module (for example 003-settings.xzm) on already installed kiosks? I mean localy (Porteus download package from my own local repo/http/ftp/ect).

Thanks!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Update 003-settings.xzm on existing kiosks.

Post#2 by fanthom » 16 Jul 2015, 14:21

hello kirezz,

you could do it this way:
- add 'debug=yes' parameter to your remote config (you must use remote management) to enable debug mode
- reboot kiosk and let it reconfigure
- connect to kiosk through ssh (if you have it enabled)
- mount hard drive somewhere
- copy existing kiosk installation to some folder
- download updated module with wget
- replace old component with a new one
- create new ISO with make-iso.sh script and make it hybrid
- burn new ISO on the hard drive
- reboot
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

kirezz
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 15 Jul 2015, 13:51
Distribution: Porteus Kiosk 3.4
Location: Russia

Re: Update 003-settings.xzm on existing kiosks.

Post#3 by kirezz » 22 Jul 2015, 16:00

So there is no way to update only firefox module, for example, on 100 PC's with already installed Porteus on it?

Is there any way use some cheat codes to upload only custom firefox module from local web-server? Cant get any info about it.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4566
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Update 003-settings.xzm on existing kiosks.

Post#4 by fanthom » 22 Jul 2015, 16:15

"So there is no way to update only firefox module, for example, on 100 PC's with already installed Porteus on it?"
There is a way but its a commercial route:
http://porteus-kiosk.org/automatic-updates.html
If you are interested please contact me through sales@porteus-kiosk.org and i'm sure we could get some agreement.

If you want to avoid costs then you have to develop 'auto update' solution yourself. I have described the process in my previous post.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply