[Solved] symbolic links disappear

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
omega
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 29 Jul 2014, 20:07
Distribution: Porteus
Location: Germany

[Solved] symbolic links disappear

Post#1 by omega » 02 Jul 2015, 09:47

Don't know, if it is a bug or a security-feature, but all my symbolic links in the xzm-modules get lost when the modules get installed to Kiosk when booting. The symbolic links are really in my xzm-modules, because they don't get lost when I extract the modules in my porteus-desktop environment. Is there a way to keep symbolic links or do I have to duplicate the needed files?
Last edited by omega on 02 Jul 2015, 14:12, edited 2 times in total.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4591
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: symbolic links disappear

Post#2 by fanthom » 02 Jul 2015, 12:45

If you inspect 001-core.xzm you will see that there are symlinks which do not disappear when kiosk is booted.
Same rules apply to every module.

Please mind that content of /usr/local/bin is deleted when booting is finished as this folder contains potentially dangerous utils like dd or wget.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

omega
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 29 Jul 2014, 20:07
Distribution: Porteus
Location: Germany

Re: [Solved] symbolic links disappear

Post#3 by omega » 02 Jul 2015, 14:16

Thank you and shame on me - the problem was that my links pointed to absolute paths in my porteus-desktop environment. After deleting the paths in my symbolic links they appeared in kiosk. :good:

Post Reply