PXE BOOT: Not enough memory to copy all kiosk data

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
nika
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 15 May 2015, 12:34
Distribution: Fedora
Location: Georgia

PXE BOOT: Not enough memory to copy all kiosk data

Post#1 by nika » 15 May 2015, 12:49

Hi,
I'm getting "Not enough memory to copy all kiosk data - we can't continue, exiting...." during PXE BOOT:

Version: Porteus Kiosk 3.3.0

message appears after:
# Finish:
exec /sbin/switch_root /union /sbin/init




----------------
XZ Modules:
000-kernel.xzm
001-core.xzm
002-firefox.xzm
003-settings.xzm
wizard-3.3.0

-----------------------
RAM: 4GB
HDD: 450GB

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4567
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE BOOT: Not enough memory to copy all kiosk data

Post#2 by fanthom » 15 May 2015, 14:01

Hello nika,

you wont be able to install kiosk while doing PXE boot. please remove 'first_run' parameter from your PXE bootloader config.
also - see here:
viewtopic.php?f=127&t=4631#p33608
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

nika
Ronin
Ronin
Posts: 2
Joined: 15 May 2015, 12:34
Distribution: Fedora
Location: Georgia

Re: PXE BOOT: Not enough memory to copy all kiosk data

Post#3 by nika » 15 May 2015, 16:20

fanthom wrote: you wont be able to install kiosk while doing PXE boot. please remove 'first_run' parameter from your PXE bootloader config.
Hi Fanthom,

for PXE booting i'm using pxelinux.cfg/default config and there is no such parameter, also removed docs/first_run file and still same message so far. :unknown:

# find . -type f -exec grep -l fisrt_run {} \;
#

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4567
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE BOOT: Not enough memory to copy all kiosk data

Post#4 by fanthom » 15 May 2015, 16:28

ahhh... - sorry
this parameter is also present in the encrypted kiosk config so you must use ISO which was processed by the wizard if you want to do PXE boot.

please do as follows:
- run kiosk again
- configure it as you like
- enable PXE boot option in the wizard
- press 'Skip' on the installation page
- upload generated ISO to some online storage
- use it for PXE booting

in short - you wont be able to use vanilla ISO downloaded from porteus-kiosk.org for PXE booting. it must be processed by the wizard.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply