[SOLVED] Supported resolution on Kiosk Edition

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
User avatar
Debadr
Black ninja
Black ninja
Posts: 43
Joined: 28 Apr 2015, 13:39
Distribution: Porteus Kiosk Edition 3.3.0
Location: France

[SOLVED] Supported resolution on Kiosk Edition

Post#1 by Debadr » 28 Apr 2015, 13:52

Hello friends ! :)

I have a little issue with my Porteus Kiosk Edition 3.3.0, the maximum resolution that i can choose on my configuration file is 1024x768, if i choose a bigger resolution it ain't display.

Is that a bug ? or did i just miss something in my configuration file:

Code: Select all

connection=wired
network_interface=eth0
dhcp=yes
homepage=http://google.fr
allow_icmp_protocol=yes
primary_keyboard_layout=fr
kiosk_config=WebserverIP/kiosk/kioskconf.txt
screen_resolution=2024x768
root_password=123456
timezone=Europe/Paris
vnc_interactive=yes
vnc_password=123456
wallpaper=WebserverIP/kiosk/wal.jpg
wake_on_lan=yes
additional_components=09-x11vnc.xzm 08-ssh.xzm 05-flash.xzm
Iam using Virtualbox to run the Porteus Kiosk Edition. may be because the VBtools are not installed ?

Btw the xrandr comand

Code: Select all

xrandr -s 1600x768
don't work from the ssh shell. The error code is : Can't open display.

Sorry for my bad english and hopefully you can help me to sort this ! :)

Debadr.
Last edited by Debadr on 29 Apr 2015, 08:39, edited 1 time in total.
If you give a man a fish, he eats for a day. Teach him how to fish and he will eat forever...

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4618
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Supported resolution on Kiosk Edition

Post#2 by fanthom » 28 Apr 2015, 15:45

hello Debard,

you need 'guest additions' in order to support higher resolutions in VirtualBox.

its not easy to add them to the kiosk ISO (kernel compilation is needed) so i would recommend custom builds service:
http://porteus-kiosk.org/builds.html

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Debadr
Black ninja
Black ninja
Posts: 43
Joined: 28 Apr 2015, 13:39
Distribution: Porteus Kiosk Edition 3.3.0
Location: France

Re: Supported resolution on Kiosk Edition

Post#3 by Debadr » 29 Apr 2015, 06:49

Hello Fanthom,

First thank you for your answer !
fanthom wrote:hello Debard,
you need 'guest additions' in order to support higher resolutions in VirtualBox.
If i understand, if i install the Kiosk edition in a physical machine it will support (take) the maximum resolution of the screen ? even if it is more then 1024x768 ?

thank you.
If you give a man a fish, he eats for a day. Teach him how to fish and he will eat forever...

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4618
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Supported resolution on Kiosk Edition

Post#4 by fanthom » 29 Apr 2015, 07:52

if i install the Kiosk edition in a physical machine it will support (take) the maximum resolution of the screen ? even if it is more then 1024x768 ?
sure
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Debadr
Black ninja
Black ninja
Posts: 43
Joined: 28 Apr 2015, 13:39
Distribution: Porteus Kiosk Edition 3.3.0
Location: France

Re: Supported resolution on Kiosk Edition

Post#5 by Debadr » 29 Apr 2015, 08:39

Ohhh great ! thank you that respond to my question :).
If you give a man a fish, he eats for a day. Teach him how to fish and he will eat forever...

Post Reply