PXE Boot error

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

PXE Boot error

Post#1 by Egor4eva » 12 Apr 2015, 22:40

I have porteus loading via pxe server,
But it can't find the data files?
when i run "ping (server ip)"
it comes back with network is unreachable.

What am i missing :oops:

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#2 by fanthom » 13 Apr 2015, 07:31

please run ifconfig and check if eth0 was initialized. if yes then please run 'route -n' and ping the gateway.
if eth0 was not initialized then probably initrdpxe.xz was never transported on the client side as pointed in your previous thread:
viewtopic.php?f=81&t=4525

please take a photo or post here an output of 'cat /proc/cmdline' command.

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#3 by Egor4eva » 14 Apr 2015, 03:01

Hi

vmlinuz, initrd.xz and initrdpxe.xz
are loading, after initrdpxe.xz has
finished loading it says Ready.

Then it times out with;
Error: Porteus kiosk data not found.

When i run ifconfig there is nothing,
the courser just goes to the next line.

I copied the iso contents to my
http server & pxe server.

Where does it look for the files (what
folder, etc.. maybe that's my problem)

On my pxe server i have this folder
structure;

Boot-----iso (where i keep iso's)
-----Dsk (Disk image's)
-----Porteus (Porteus kiosk iso contents)
pxelinux.cfg ----default (PXE Boot menu)

and on my http server the porteus folder
is in the root of the webserver.
Am i putting the iso contents in the wrong place maybe :wall:

Thanks for your help.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#4 by fanthom » 14 Apr 2015, 11:30

when kiosk fails to boot then it prints some debugging info. if the info is not shown then please run following command 'sh /fatal'.
please post here a photo of the failure so i can read the info printed on the screen.

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#5 by Egor4eva » 14 Apr 2015, 21:40

Here it is;

Not sure how to post a picture on here,

DEBUGGING DATA:

3.18.8-porteus-kiosk
net.ifnames=0 initrd=boot/porteus/boot/initrd.xz,boot/porteus/boot/initrdpxe.xz
BOOT_IMAGE=boot/porteus/boot/vmlinuz
3.18.8-porteus-kiosk
lo
/ #

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#6 by fanthom » 15 Apr 2015, 11:50

initrdpxe.xz is transported on the client side correctly (as you indicated previously) but there must be are missing drivers/firmware for your NIC.

please do as follows:
- burn kiosk installation ISO on usb stick
- boot kiosk on the PC you are trying to pxe boot
- enable 'debug mode' in the wizard and install kiosk on the same usb you have booted from
- send me generated system report on support@porteus-kiosk.org

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#7 by Egor4eva » 16 Apr 2015, 00:00

i can copy the debug info, but what do i do
with it? no network so can't email?

I'm a newbe at this :)

Thanks

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#8 by fanthom » 16 Apr 2015, 08:35

looks like kiosk does not support your card at all.
please boot Porteus Desktop edition -> run 'psinfo' command -> upload generated report to pastebin.com and link here.

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#9 by Egor4eva » 17 Apr 2015, 23:35


Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#10 by Egor4eva » 17 Apr 2015, 23:51

and here is another;

http://pastebin.ca/2975670

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#11 by fanthom » 18 Apr 2015, 19:54

you have posted logs to two different PCs.
which one fails to pxe boot kiosk?
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#12 by Egor4eva » 18 Apr 2015, 21:59

Both computers, the first one is an older PC
the second one is a PC thats about 6 years old.
which has a Realtek RTL8168B/8111B PCI-E.

I was hoping i could boot any PC that can PXE-Boot
into Porteus Kiosk.

Thanks

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4590
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: PXE Boot error

Post#13 by fanthom » 19 Apr 2015, 07:07

both drivers are in kiosk by default. you wrote that:
i can copy the debug info, but what do i do
with it? no network so can't email?


is this really the case?
if yes then how did you install the kiosk in first place when it requires network connection to download the wizard? have you used some other PC for making the installation?

if you really have no network connection on the PCs mentioned above when running kiosk 3.3.0 then please make a video when you scroll down the debug report. please do it slowly so i can catch the details.

thank you
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#14 by Egor4eva » 22 Apr 2015, 03:46

I have checked, The iso loads fine from usb drive.
But not via pxe server, It comes up with the;

Can't find Porteus kiosk data.

DEBUGGING DATA:

3.18.8-porteus-kiosk
net.ifnames=0 initrd=boot/porteus/boot/initrd.xz,boot/porteus/boot/initrdpxe.xz
BOOT_IMAGE=boot/porteus/boot/vmlinuz
3.18.8-porteus-kiosk

And it shows those three files loading fine.
What file contains the nic drivers, I would assume it has to load that before it
try's to load the data files via http? or is it not getting access to my http server?

Thanks

Egor4eva
White ninja
White ninja
Posts: 14
Joined: 10 Nov 2014, 04:06
Distribution: Porteus Kiosk 3.3.0
Location: New Zealand

Re: PXE Boot error

Post#15 by Egor4eva » 22 Apr 2015, 04:10

I just had a thought, what is the folder structure
porteus uses to load the data files? Maybe I
have that wrong and it can't find them.

Thanks

Post Reply