Wizard customisations not being written to kiosk.iso[SOLVED]

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
s8h3n
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 18 Feb 2015, 16:35
Distribution: Kiosk 3.2
Location: London, UK

Wizard customisations not being written to kiosk.iso[SOLVED]

Post#1 by s8h3n » 18 Feb 2015, 16:48

Hi,

Newbie user so forgive any denseness [sic] :)

I've downloaded the Kiosk 3.2 iso and burnt that to a CD. I boot a system on that CD, follow the wizard changing various bits (enable ssh, homepage, whitelist, no bars) and then select to burn to the USB stick. After booting the USB stick the kiosk appears as I expected, but none of the customisations appear to be present. I cannot ssh and the homepage/default are porteous-kiosk.org. The whitelist, however, appears to be honoured.

Any ideas what I've done/doing wrong?

Thanks,
S8h3n
Last edited by s8h3n on 19 Feb 2015, 12:13, edited 1 time in total.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Wizard customisations not being written to kiosk.iso

Post#2 by fanthom » 18 Feb 2015, 18:09

maybe there is another kiosk installation on the hard drive and system is booting from it instead of usb stick?
please enable 'debug mode' in the wizard and send me report on support@porteus-kiosk.org so i can give you definite answer.

thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

s8h3n
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 18 Feb 2015, 16:35
Distribution: Kiosk 3.2
Location: London, UK

Re: Wizard customisations not being written to kiosk.iso

Post#3 by s8h3n » 19 Feb 2015, 10:49

Thanks for the response.

There is possibly an earlier installation on that hard drive. I'll wipe it to be sure and then check to see if that resolves the issue.

If not, I'll send on the report.

Thanks.

s8h3n
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 18 Feb 2015, 16:35
Distribution: Kiosk 3.2
Location: London, UK

Re: Wizard customisations not being written to kiosk.iso

Post#4 by s8h3n » 19 Feb 2015, 12:12

A little confusing, but the world now appears as I expected.

The system I was booting on had Windows installed so it couldn't be that. I deleted all partitions and overwrote the first 8192 blocks of both the HDD and the USB from /dev/urandom to make sure they were absolutely clean. Running through the wizard then worked as expected. I must've been doing something daft.

Thanks for the help.

Post Reply