Porteus 3.1 'real-time' updates

New features which should be implemented in Porteus; suggestions are welcome. All questions or problems with testing releases (alpha, beta, or rc) should go in their relevant thread here, rather than the Bug Reports section.
User avatar
Blaze
Moderator
Moderator
Posts: 1358
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus 3.2 Cinnamon x86_64
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#16 by Blaze » 26 Jan 2015, 14:35

This alsamixer screenshot with updates
Image
Linux porteus 4.12.7-porteus #1 SMP PREEMPT Sun Aug 13 17:38:30 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#17 by fanthom » 26 Jan 2015, 14:58

pushed another update - please fetch and check again.
btw: i'm quite sure you are using 'volume=100%' chatcode. please show me 'cat /proc/cmdline'.

thanks!
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Blaze
Moderator
Moderator
Posts: 1358
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus 3.2 Cinnamon x86_64
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#18 by Blaze » 26 Jan 2015, 15:27

fanthom wrote:pushed another update - please fetch and check again.
Ok, i will try.
fanthom wrote:btw: i'm quite sure you are using 'volume=100%' chatcode. please show me 'cat /proc/cmdline'.
I'm sorry, but you are right

Code: Select all

root@porteus:~# cat /proc/cmdline
quiet initrd=initrd.xz changes=/mnt/sda4/porteus timezone=Europe/Moscow utc volume=100% kmap=ru,us login=root BOOT_IMAGE=vmlinuz 
Probably, when i builded Porteus i established 100% for volume cheatcode. After update this volume cheatcode is not allowed?

I have another question. Porteus 3.1 does not have unrar?
Image
Linux porteus 4.12.7-porteus #1 SMP PREEMPT Sun Aug 13 17:38:30 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#19 by fanthom » 26 Jan 2015, 16:37

After update this volume cheatcode is not allowed?
it is allowed and should work correctly (will skip mic/boost channels which are producing noise).

Porteus 3.1 does not have unrar?
it has it but maybe KDE is not aware of it. how can i reproduce this issue?
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Blaze
Moderator
Moderator
Posts: 1358
Joined: 28 Dec 2010, 11:31
Distribution: ⟰ Porteus 3.2 Cinnamon x86_64
Location: ☭ Russian Federation, Lipetsk region, Dankov
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#20 by Blaze » 26 Jan 2015, 17:51

With another update - my sound card work fine for me. Thanks.
fanthom wrote: Porteus 3.1 does not have unrar?
it has it but maybe KDE is not aware of it. how can i reproduce this issue?
Something like this Image

If i try to pack any file or folder to RAR format and i have this issue
Image
Linux porteus 4.12.7-porteus #1 SMP PREEMPT Sun Aug 13 17:38:30 x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz GenuineIntel GNU/Linux
MS-7A12 » [AMD/ATI] Tobago PRO [Radeon R7 360 / R9 360 OEM] (rev 81) » Vengeance LPX 16GB DDR4 K2 3200MHz C16

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#21 by fanthom » 26 Jan 2015, 18:39

we have 'unrar' only in Porteus as its opensourced. 'rar' is not free afair.
you can unpack but no pack rar archives by default.

btw: lets stick to the topic.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#22 by Slaxmax » 04 Feb 2015, 00:38

Kernel 3.17 EOL and aufs little tested
http://aufs.sourceforge.net/
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4548
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#23 by fanthom » 04 Feb 2015, 16:24

@Slaxmax
real time updates are for configuration/porteus tools/desktop fixes.
we wont be upgrading any kernels or packages through it.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#24 by Slaxmax » 04 Feb 2015, 20:31

Sorry, but I did not find a feedback topic.
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

rchase
Samurai
Samurai
Posts: 154
Joined: 10 Jan 2016, 17:26
Distribution: Porteus 3.2.2 xfce x64
Location: Denver, Colorado

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#25 by rchase » 22 Jan 2016, 03:15

Is there a timetable for the next official release of Porteus, including a new kernel?

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: Porteus 3.1 'real-time' updates

Post#26 by brokenman » 22 Jan 2016, 03:45

We follow a Slackware release schedule. Slackware hasn't released anything since our last release of Porteus. When they move there is a possibility that we will move with them. The other possibility is that we change base to Manjaro and maintain a rolling release. In either case I am loath to give you any dates at this time while the direction is up in the air.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Post Reply