LXQt suspend not working [solved]

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#16 by Ed_P » 18 Jan 2015, 14:40

And No.

Booted LXQt, used it, closed lid, had breakfast, opened lid, blank screen again. Tried power button which ended up shutting system down.

Rebooted system hung at the signon screen. Some msg about "x1" respawning too fast and disabled for 5 mins. And yes all 4 Lid Closed Options are set to Suspend.

LXQt back into mothballs. Not ready for prime time.
Ed

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5068
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: LXQt suspend not working

Post#17 by francois » 18 Jan 2015, 22:10

Still with the same adjustments for suspend, in root mode, with changes cheatcode. Closed the lid in dual display mode. I went for a ride for two hours. Open the lid of the laptop, the screen got back as they were before suspend. :wink:
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#18 by Ed_P » 19 Jan 2015, 15:26

I don't login as root. Thanks for trying though.
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#19 by Ed_P » 23 Jan 2015, 04:26

fanthom wrote:@Ed_P
as answered previously - your suspend problem in in 99% kernel related so please swap kernel so we are sure.
if you are booting from the ISO then just point your 3rd party loader to a new kernel and use 'extramod=' cheatcode to load 000-kernel.xzm from 3.0.1 release. quite simple - 2 mins job.
please reply in your other thread about success/fail and not here.

thanks
Thanks fanthom. Did that, it didn't help. :(

Left the blank screen on for awhile while we watched TV and noticed that it would black out for a split second after an hr or so.
Ed

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: LXQt suspend not working

Post#20 by fanthom » 23 Jan 2015, 10:00

please generate psinfo report with swapped kernel as there may be some additional info.

thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#21 by Ed_P » 23 Jan 2015, 17:44

Ed

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: LXQt suspend not working

Post#22 by fanthom » 23 Jan 2015, 18:05

Code: Select all

KERNEL/PROCESSOR:
3.17.4-porteus
you are still booting original kernel.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#23 by Ed_P » 23 Jan 2015, 19:18

I used the 'extramod=' cheatcode to load the 000-kernel.xzm from 3.0.1.

Code: Select all

# Modules activated during boot time:
/mnt/isoloop/porteus/base/000-kernel.xzm
/mnt/isoloop/porteus/base/001-core.xzm
/mnt/isoloop/porteus/base/002-xorg.xzm
/mnt/isoloop/porteus/base/003-lxqt.xzm
/mnt/isoloop/porteus/base/04-firefox.xzm
/mnt/sda5//porteus3.1/modnetwork/000-kernel.xzm
/mnt/sda5//porteus3.1/modnetwork/network.xzm
Maybe I need to boot the 3.0.1 ISO with the 3.1's 001-core.xzm, 002-xorg.xzm and 003-lxqt.xzm?
Ed

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: LXQt suspend not working

Post#24 by fanthom » 23 Jan 2015, 19:27

Please read the doc about booting from ISO and you will find missing bit.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#25 by Ed_P » 24 Jan 2015, 01:11

fanthom wrote:Please read the doc about booting from ISO and you will find missing bit.
fanthom wrote:if you are booting from the ISO then just point your 3rd party loader to a new kernel and use 'extramod=' cheatcode to load 000-kernel.xzm from 3.0.1 release. quite simple - 2 mins job
http://www.porteus.org/faq.html#twenty4

Beginning to sound like more than 2 mins. :)
Ed

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 5068
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: LXQt suspend not working

Post#26 by francois » 24 Jan 2015, 02:15

@Ed:
Please don't get on the nerves of fanthom. Just DIY! :D
Last edited by francois on 25 Jan 2015, 22:17, edited 1 time in total.
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: LXQt suspend not working

Post#27 by fanthom » 24 Jan 2015, 09:39

its written clearly in my post:
point your 3rd party loader to a new kernel and use 'extramod=' cheatcode to load 000-kernel.xzm from 3.0.1 release
have you done both tasks? answer: NO
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#28 by Ed_P » 24 Jan 2015, 23:58

fanthom wrote:have you done both tasks? answer: NO
I know, I know. I'm working on it. :)
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3314
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: LXQt suspend not working

Post#29 by Ed_P » 28 Jan 2015, 17:05

So I happen to stumble upon ISO Master in RazorQt. So I used it to:
  • extract the 000-kernel,xzm module from the 3.0.1 RazorQt iso,
    delete the 000-kernel.xzm module for the 3.1 LXQt iso,
    add the 000-kernel.xzm module that I extracted to the 3.1 LXQt iso,
    modified the 3rd party loader to boot the modified LXQt iso.
The booted iso was definitely different than the 3.1 iso. The text on the screen was larger and bold and the system would not connect to the wifi network. I set all four of the LXQt Lid Closed settings to Suspend, closed the window then closed the lid. I waited for the machine's lights to go out, then flash, I opened the lid, pressed a key on the keyboard, the machine's lights lite up, but the screen stayed blackl, not blank like before. alt+sysrq REISUB had no impact and I had to manually turn the machine off to reboot.

I rebooted, did the psinfo command and saved it's output to the hard drive and rebooted to RazorQt. The psinfo output link is below and I'm reasonable sure the output is not right.

BTW Each LXQT boot was in A/F mode.

http://pastebin.com/92u6XjSM
Ed

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: LXQt suspend not working

Post#30 by fanthom » 28 Jan 2015, 18:22

answer: replace 'vmlinuz' as well.

no more shortcuts - next time you will have to read the doc or i'll ban you.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply