UEFI boot not working in 3.1 final

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Post Reply
JMan
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 17 Jan 2011, 13:14
Location: Bulgaria

UEFI boot not working in 3.1 final

Post#1 by JMan » 16 Dec 2014, 08:32

In Porteus 3.1 rc2 the uefi boot worked very good but in 3.1 Final it failes to load the kernel and the bootloader gives the following information:

Starting vmlinuz
Using load options 'initrd=/boot/syslinux/initrd.xz'
invalid loader file!
Error:not found while loading vmlinuz

If i use the kernel from porteus 3.1 rc2 it loads as it should. The way i see it the problem seem to be in the new kernel in 3.1 final.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4546
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: UEFI boot not working in 3.1 final

Post#2 by fanthom » 16 Dec 2014, 10:00

the ISO has been updated for this issue over the weekend so please download it once again.
sorry for inconvenience.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

JMan
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 17 Jan 2011, 13:14
Location: Bulgaria

Re: UEFI boot not working in 3.1 final

Post#3 by JMan » 16 Dec 2014, 11:23

Yes thank you. After redownloading the UEFI boot works as it should again. I hope it could also support secure boot in near future.

Post Reply