Sound problem and boot problem... And webcam

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
Osurne
Ronin
Ronin
Posts: 1
Joined: 11 Sep 2014, 01:23
Distribution: Most recent
Location: USA

Sound problem and boot problem... And webcam

Post#1 by Osurne » 11 Sep 2014, 01:27

My laptop speakers work fine but as soon as I plug in my headphones I get no output I looked at the mixer and it shows head phones turned up and i unmuted it because plugging my headphones in muted it and i cant get the head phones to work..


Boot problem if this explains it is I am using windows 8.1 alongside porteus... Sooo... Any help getting it to show up on boot?

Plus it shows up as me not having a webcam. I am literally a linux noob. Im sorry if this causes any trouble

User avatar
francois
Contributor
Contributor
Posts: 4901
Joined: 28 Dec 2010, 14:25
Distribution: kde xfce porteus manjaro kubun
Location: Enfin l'été, le changement climatique attendu: le soleil.

Re: Sound problem and boot problem... And webcam

Post#2 by francois » 11 Sep 2014, 06:39

Welcome osurne. :)

You should write one post by problem.

For the sound of the headphone, in a terminal use the command alsamixer and use the arrows to modify the sound of the headphones:

Code: Select all

guest@porteus:~$ alsamixer
guest@porteus:~$
Voltaire: Le mieux est l'ennemi du bien.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4546
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Sound problem and boot problem... And webcam

Post#3 by fanthom » 11 Sep 2014, 09:25

hi Osurne,

please run 'psinfo' comamnd in terminal -> upload report to pastebin.com -> link here.

thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply