two questions

Here you can post about the issues related to modifications performed manually (not through the kiosk wizard). Example: swapped kernel, added 3rd party modules or files.
Please describe in detail what has been changed and hopefully other kiosk user will be able to help.
Porteus team wont resolve bugs posted in this category as we support only modifications made by the kiosk wizard.
Post Reply
jseider
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 02 Aug 2014, 19:38
Distribution: OS X
Location: Germany

two questions

Post#1 by jseider » 02 Aug 2014, 19:47

Where is the location for static ip addresses or printer urls and models in the kiosk.so?
Not in xzm/003-settings.xzm?

If I unpack a wizard generated kiosk image (via loop mount) and pack this as new (unchanged) iso with make_iso.sh,
I have a big problem.
I can boot this image but I have no network connection???

Please help.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4620
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: two questions

Post#2 by fanthom » 03 Aug 2014, 07:09

hi jseider,

repacking the ISO should not affect any network functionality (first time i hear about such behavior).
in order to set static IP you have to edit 003-settings.xzm/etc/rc.d/rc.M and comment out dhcpcd function, like here:

Code: Select all

# Initialize the networking hardware:
#for x in `ls /sys/class/net | egrep -v 'sip|lo'`; do
   # dhcpcd -L -t 0 $x >/dev/null 2>&1 &
#done
and add code for your static IP, sample below:

Code: Select all

ifconfig eth0 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0
route add default gw 192.168.1.1 eth0
echo "nameserver 8.8.4.4" > /etc/resolv.conf
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

jseider
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 02 Aug 2014, 19:38
Distribution: OS X
Location: Germany

[SOLVED] two questions

Post#3 by jseider » 03 Aug 2014, 16:57

All okay now. It was a problem with my virtualbox installation.

Post Reply