High CPU Usage With Firefox Modules

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

High CPU Usage With Firefox Modules

Post#1 by jimwg » 10 Jul 2014, 08:56

Greetings:

I found high CPU usage in the Firefox modules, so constantly bouncing betweem 40 to 55% even with zero add-ons, creating a general system slowdown. I feared some malware invoilved or some Speed Dial panel running amok. On the other hand, Seamonkey barely registers CPU usage, even doing .mov files. Seamonkey also dramatically extends batt life and runs laptop cooller in summer days without AC. I'm using XFCE 4.11 and its system load monitor (with the 46.9meg xorg from pre 3,0 final to fully run it uncrippled if it matters). Please back up my findings.

Jim in NYC

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5574
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: High CPU Usage With Firefox Modules

Post#2 by brokenman » 11 Jul 2014, 01:27

Any particular URL that induces this CPU load? Maybe flash is causing it? You will need to boot into fresh mode to confirm that it is indeed vanilla ff causing the load.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2563
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: High CPU Usage With Firefox Modules

Post#3 by Bogomips » 11 Jul 2014, 15:41

And I thought I had a rogue script. The moment it starts pkill firefox avoids restart. Also running with (Alt+F2): nice -n 10 firefox

Going to try and get SeaMonkey going. Will post here if anything turns up.
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

Post Reply