[Solved]Firewall logs?

Here you can post about the issues related to modifications performed manually (not through the kiosk wizard). Example: swapped kernel, added 3rd party modules or files.
Please describe in detail what has been changed and hopefully other kiosk user will be able to help.
Porteus team wont resolve bugs posted in this category as we support only modifications made by the kiosk wizard.
Post Reply
rh102801
Black ninja
Black ninja
Posts: 48
Joined: 21 Mar 2014, 14:02
Distribution: porteus 3.7 kiosk
Location: Chattanooga

[Solved]Firewall logs?

Post#1 by rh102801 » 21 May 2014, 13:35

Hi, this is a 2 part question. I am doing some work trying to deploy NTP on the kiosk and am having some issues and want to confirm this is not a firewall problem....

Are there any logs in the kiosk related to the firewall where I can see if any traffic is being blocked?
How can I turn the firewall off for testing purposes without having to download an ISO from the Wizzard? I just want to modify my current iso, turn off the firewall to do a test and turn it back on when done.

Thanks
Last edited by rh102801 on 21 May 2014, 19:13, edited 1 time in total.

rance
White ninja
White ninja
Posts: 7
Joined: 21 May 2014, 13:48
Distribution: porteus
Location: UK

Re: Firewall logs?

Post#2 by rance » 21 May 2014, 13:58

Hi,

I've been looking into customising the kiosk and hitting problems.. I came across this in a PDF about turning off the firewall.

http://files.porteus.org/PorteusKioskEd ... ble-v5.pdf

c. You can completely disable the PKE firewall in:
/tmp/customkiosk/porteus/base/squashfsroot/etc/rc.d/rc.M
by placing a # in front of the following line:
[ x
/etc/rc.d/rc.FireWall ] && sh /etc/rc.d/rc.FireWall &

Hope this helps, sorry don't know anything about logs.

Regards
Rance

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Firewall logs?

Post#3 by fanthom » 21 May 2014, 14:16

yes - please disable firewall in rc.M.
logging is not possible in kiosk as everything sits in RAM and it can't be filled fully.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

rh102801
Black ninja
Black ninja
Posts: 48
Joined: 21 Mar 2014, 14:02
Distribution: porteus 3.7 kiosk
Location: Chattanooga

Re: Firewall logs?

Post#4 by rh102801 » 21 May 2014, 19:13

Thanks this worked great and I was able to verify that the firewall is truly disabled by doing some ping tests which were failing earlier.


Thanks again

Post Reply