DNS entry not available

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
grafa
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 13 May 2014, 11:33
Distribution: Porteus 3.0 Kiosk
Location: Germany

DNS entry not available

Post#1 by grafa » 21 May 2014, 12:42

Hello,

I don't know if it's a bug, but I have set the DNS entrys in the wizard. After starting the kiosk, it didn't work.
Via ssh I saw, the /etc/resolv.conf was blank.

Now I have in the rootcopy/etc directory "dhcpcd.conf" created with: nohook resolv.conf

Then it works. Whats the reason?

Thanks!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: DNS entry not available

Post#2 by fanthom » 21 May 2014, 13:05

checked and is ok here. please login through ssh and have a look on /etc/rc.d/rc(3,4).d/S-inet. my one is correct:

Code: Select all

killall dhcpcd 2>/dev/null
sleep 1
ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0
route add default gw 192.168.1.1 eth0
echo "nameserver 192.168.1.1" >> /etc/resolv.conf
echo "nameserver 8.8.4.4" >> /etc/resolv.conf
btw: when you choose manual configuration (enter DNS, ip, gateway, etc) then dhcpcd is disabled (killed) as per script above.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply