can't get usm to work

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

can't get usm to work

Post#1 by hitsware » 10 May 2014, 21:47

Porteus 3.0 LXDE

boot from either ext.2 usb or fat usb
trying both wine and minicom search button
does nothing using package, keyword, or the 3rd option ?

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3072
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: can't get usm to work

Post#2 by Ed_P » 10 May 2014, 21:52

Have you done a USM update?
Ed

hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

Re: can't get usm to work

Post#3 by hitsware » 10 May 2014, 22:07

Yes ..... Thanks for the help :)

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#4 by brokenman » 12 May 2014, 01:50

Yes ..... Thanks for the help
Did it work?

You need to update all and also update usm from the update menu.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

Re: can't get usm to work

Post#5 by hitsware » 12 May 2014, 03:54

Not a bit ...
Simply no response ...
I'm pretty sure I've got internet
(the gizmo in low right corner says
' hookup active ' or somesuch .... )
FWIW ...... I had the previous version
and the package manager worked ....

roadie
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 205
Joined: 02 Jan 2011, 18:41
Distribution: Porteus 3.5...with a twist
Location: In a hayfield

Re: can't get usm to work

Post#6 by roadie » 12 May 2014, 05:12

hitsware wrote:Not a bit ...
Simply no response ...
I'm pretty sure I've got internet
(the gizmo in low right corner says
' hookup active ' or somesuch .... )
FWIW ...... I had the previous version
and the package manager worked ....

So, you're saying that USM doesn't work at all?
Have you tried running it from a terminal as root...eg: usmgui....to check for error messages?

I'm running 3.0 LXDE as a frugal on an ext2 partition and not having any of the problems being posted concerning USM....I'm beginning to think the problem might be more to do with savefiles or scripts.

hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

Re: can't get usm to work

Post#7 by hitsware » 12 May 2014, 05:33

> So, you're saying that USM doesn't work at all?

I can type in search terms and click keyword , , .....
But ' enter ' does nothing ?????

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#8 by freestyler » 12 May 2014, 06:52

Make sure you restart USM after updating.
https://www.porteus-apps.org

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#9 by brokenman » 12 May 2014, 12:06

hitsware
Please open a terminal and type:

Code: Select all

su
toor # this is the password
usm -v
usm -s ruby
usm -g ruby
What is the output?
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

Re: can't get usm to work

Post#10 by hitsware » 12 May 2014, 14:42

You are using usm version: 3.1.0

ruby- 1.9.3_P448 -i486-l.txz was found in slackware
packages found:
use usm -i <package> for more info
use usm -g <package> to download

the following items were found
choose a number to confirm ctrl + c to quit
1) ruby -1.9.3_P448-i486-l.txz
# ?

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#11 by freestyler » 12 May 2014, 14:45

Looks like it is working
https://www.porteus-apps.org

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#12 by freestyler » 12 May 2014, 14:50

Just saw you have version 3.1.0
Open USM from terminial:

Code: Select all

usmgui
click on the "Updates" button and choose "Update USM"
after its updated usm click Update all.
once that is done close USM and start it again.
It should work
https://www.porteus-apps.org

hitsware
Black ninja
Black ninja
Posts: 80
Joined: 12 Jan 2014, 19:13
Distribution: porteus
Location: sacramento, calif.

Re: can't get usm to work

Post#13 by hitsware » 12 May 2014, 15:36

Thanks All :)
It was that I wasn't closing and reopening before using.
That is sort of awkward ?
Tried to install Wine and Porteus crashed .... But that's
another issue ..........

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3072
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: can't get usm to work

Post#14 by Ed_P » 12 May 2014, 15:42

roadie wrote:.I'm beginning to think the problem might be more to do with savefiles or scripts.
I' m beginning to think that way also.
hitsware wrote:Thanks All :)
It was that I wasn't closing and reopening before using.
That is sort of awkward ?
Good to hear you got by it. :)
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: can't get usm to work

Post#15 by brokenman » 13 May 2014, 00:35

Thanks. I will add notification that the program must be restarted.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Post Reply