Boot from PXE server

Post bug reports related to either the kiosk ISO or the kiosk wizard here.
Post Reply
petr.zima
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 05 May 2014, 13:34
Distribution: Porteus 3
Location: Otrava, Czech Republic

Boot from PXE server

Post#1 by petr.zima » 05 May 2014, 13:50

Hello. I set up PXE boot environment using WDS(Windows Deployment Services). I can successfully boot to Porteus 3 Kiosk in virtual machines (Hyper-V, Virtual Box) and few laptops with no problems. But we have one kind of computers (http://www.elcomitsolutions.eu/en/produ ... iq-pc-150/, motherboard url with integrated components is here: http://www.ieiworld.com/product_groups/ ... 2eUVfl_tXV) where I have troubles with booting. PXE downloads from TFTP all required files but then it won't ask web server for additional modules. System only show "Starting Porteus Kiosk Edition (http://www.porteus.org)" message and that's it. Only one line on the top of the screen. Is it possible to get some more debugging informations about this wierd state?
Thank you guys for any help!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Boot from PXE server

Post#2 by fanthom » 05 May 2014, 15:32

hi petr,

please try this initrd.xz which is more verbose:
http://ponce.cc/porteus/i486/testing/ki ... /initrd.xz
if booting fails then you should get the shell access so you can do more debugging manually.

btw: please post kiosk related issues in the kiosk section of the forum (will move you thread there one you spot this post).
thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

petr.zima
White ninja
White ninja
Posts: 8
Joined: 05 May 2014, 13:34
Distribution: Porteus 3
Location: Otrava, Czech Republic

Re: Boot from PXE server

Post#3 by petr.zima » 04 Aug 2014, 13:29

hi fantom.
Sorry for delay. I'm back after while and url you provided is not working anymore.

chkchaitu
Black ninja
Black ninja
Posts: 33
Joined: 06 Apr 2015, 10:32
Distribution: Porteus-Kiosk
Location: Bangalore, India

Re: Boot from PXE server

Post#4 by chkchaitu » 20 Apr 2015, 04:46

Hi petr.zima,

I too am looking at using WDS to boot Porteus-Kiosk over PXE. can you share the process of configuring WDS to boot porteus-kiosk. This would be of great help.

Thanks in advance.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4547
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: Boot from PXE server

Post#5 by fanthom » 20 Apr 2015, 07:11

Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

chkchaitu
Black ninja
Black ninja
Posts: 33
Joined: 06 Apr 2015, 10:32
Distribution: Porteus-Kiosk
Location: Bangalore, India

Re: Boot from PXE server

Post#6 by chkchaitu » 25 Apr 2015, 18:12

@fanthom

Thank you for your response and the link. The link does not provide the settings that need to be done on WDS. Tried with SysLinux Guide but, no luck

Post Reply