BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final [SOLVED]

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
Post Reply
jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final [SOLVED]

Post#1 by jimwg » 30 Apr 2014, 19:15

Greetings:

Tested out on three flash drives running 32bit 3.0 Final XFCE, but Bleach-Bit as downloaded and installed from USM won't run.

Aside, I'm unable to turn a boot-repair .deb file (mention on Ubunto site) into xsm. Boot-repair is also not in USM.

Jim in NYC
Last edited by jimwg on 10 May 2014, 09:15, edited 1 time in total.

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#2 by Slaxmax » 30 Apr 2014, 20:18

execute in terminal and see the problem
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#3 by jimwg » 02 May 2014, 19:03

Slaxmax wrote:execute in terminal and see the problem
I tried this and all it said was "/usr/bin/env: python: no such file or directory".

Just asking but is this BleachBit updated to operate in 3.0 final?

Jim in NYC

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#4 by freestyler » 02 May 2014, 22:11

https://www.porteus-apps.org

jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#5 by jimwg » 04 May 2014, 09:20

freestyler wrote:I got a slackware package avail http://freestyler.porteus-apps.org/slac ... archfs.txz
Thanks for reply but no go. :( Might have to do that In order to have XFCE 4.11 and USM both work in 3.0 final, I had to mix and match the core and kernel from 3.0 final with Xfce 4.11 and xorg from 3.0 rc2 (because 3.0 final comes with XFCE 4.10, not 4.11 with its added features).

In meanwhile I'm trying to find Bleachbit and Boot-Repair deb files to convert into xsm.

Jim in NYC

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#6 by freestyler » 04 May 2014, 09:25

maybe try build it from source, there is also a slackbuild available
http://slackbuilds.org/repository/14.1/ ... =bleachbit
https://www.porteus-apps.org

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#7 by Slaxmax » 04 May 2014, 15:38

you need python
http://slackware.cs.utah.edu/pub/slackw ... i486-1.txz
convert to xzm module

or activate module printing
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#8 by jimwg » 06 May 2014, 00:10

Slaxmax wrote:you need python
http://slackware.cs.utah.edu/pub/slackw ... i486-1.txz
convert to xzm module

or activate module printing
Thanks very much for your input. Unfortunately all this source building stuff is much too techie for me so I'll just have to tough it out till a Bleachbit (and a Boot-Repair) xsm module from Slackware comes around. I do have a OpenOffice 4 xsm I don't see in USM's list which I'd be glad to submit if I knew how!

Aside, since KDE works with apps like Stellarium and Remote Desktop and VLC that need dependents in XFCE, I wonder if the same goes for that raw Slackware Bleachbit. That'd almost be cause for me to switch except I'd miss XFCE's desktop tricks.

Thanks!

Jim in NYC

User avatar
Slaxmax
Contributor
Contributor
Posts: 403
Joined: 03 Jan 2013, 09:51
Distribution: KDE4
Location: Campinas Brazil https://goo.gl/yrxwKi

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#9 by Slaxmax » 06 May 2014, 02:51

For works BleachBit you need
download the package that freestyler posted
and the package I said. You do not need to compile, only install.
“DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created.”
― Bill Gates, The Road Ahead

User avatar
wread
Module Guard
Module Guard
Posts: 1070
Joined: 09 Jan 2011, 18:48
Distribution: Porteus v3.2.5-kde5-64 bits
Location: Santo Domingo
Contact:

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#10 by wread » 06 May 2014, 22:46

You must have 007-printing activated to run that pdrogram. :)
Porteus is proud of the FASTEST KDE ever made.....(take akonadi, nepomuk and soprano out and you will have a decent OS).
The Porteus Community never sleeps!

jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#11 by jimwg » 07 May 2014, 01:46

wread wrote:You must have 007-printing activated to run that pdrogram. :)
Yes, thanks! That did the trick, though it was a module I didn't think I needed as I'm experimentally cramming Porteus with lots of documents and mini-videos on a 2gig flash, plus allowing for a 100meg free disk clearance. At the get-go I didn't install the printing module because I wouldn't be printing anything, but I guess that module also does double duty with other apps. I was having reservations that my particular configuration (using the core and kernel from 3.0 final with xorg and XFCE from 3.0 rc2 so that I'd have a fully functional mPlayer along with XFCE 4.11) was the hang up. What I'd like to do is combine the bleach and python modules into one xsm and submit to the USM library (like the OpenOffice xsm I found) so that newbies won't be turned off treasure hunting for such remedies as I did, and if it works I'll do the same for Boot-Repair which was worked wonders with my Mint days. Now if I could only find a way to run Stellarium in XFCE here like in Mint!!

Again thanks for the help!!

Jim in NYC

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#12 by freestyler » 07 May 2014, 02:17

What I'd like to do is combine the bleach and python modules into one xsm and submit to the USM library
You can always upload it to http://porteus-apps.org :)
https://www.porteus-apps.org

User avatar
wread
Module Guard
Module Guard
Posts: 1070
Joined: 09 Jan 2011, 18:48
Distribution: Porteus v3.2.5-kde5-64 bits
Location: Santo Domingo
Contact:

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final

Post#13 by wread » 09 May 2014, 23:30

@jimwg
Don't forget to edit your post adding [SOLVED] in the subject line! :)
Porteus is proud of the FASTEST KDE ever made.....(take akonadi, nepomuk and soprano out and you will have a decent OS).
The Porteus Community never sleeps!

jimwg
Shogun
Shogun
Posts: 322
Joined: 09 Oct 2013, 18:15
Distribution: porteus
Location: NYC

Re: BleachBit Doesn't Work Under 3.0 final [SOLVED]

Post#14 by jimwg » 10 May 2014, 09:14

wread wrote:@jimwg
Don't forget to edit your post adding [SOLVED] in the subject line! :)
Okay, thanks!

Post Reply