[SOLVED] -- udev issue on my build

Build made by jcas1411. All related issues should be answered here.
Post Reply
User avatar
jcas1411
White ninja
White ninja
Posts: 26
Joined: 28 Dec 2010, 19:14
Location: Virginia, USA
Contact:

[SOLVED] -- udev issue on my build

Post#1 by jcas1411 » 28 Dec 2010, 19:39

Litterally based on fanthoms and others release I started a month or so ago building my own, starting with slackware 13.1 with no x or kde. compiled all from source, works great. Standard linux kernel 2.6.35.8 patched with squashfs and lzma patches. I have strange requirements which wouldn't fit everyones needs so there is the background. I have received much appreciated help from many of you in the slax forum but most of you I guess are here now.

Now for the question:

I have a udev question. On my slackware box it seems to make the symbolic links for cdrom pointing to my /dev/sr0 correctly, however after building my live cd and booting another machine I see no symbolic links pointing to /dev/sr0 which is my cdrom. I do see there is /etc/udev/rules.d/70-persistant-cd.rules file. What executes this dynamic creation of the symbolic links? any suggestions?
Last edited by jcas1411 on 29 Dec 2010, 03:28, edited 1 time in total.

Tonio
Contributor
Contributor
Posts: 266
Joined: 28 Dec 2010, 16:37
Distribution: Slackware,porteus,FreeBSD,Slax
Location: 127.0.0.1

Re: udev issue on my build

Post#2 by Tonio » 28 Dec 2010, 19:53

I noticed that I tried to play a dvd and I used mplayer command and it did not work?

So I did a
ln -s /dev/dvd /dev/sr0
and then mplayer played dvd. But to try to answer your question, please check
http://www.reactivated.net/writing_udev_rules.html

maybe it can help?

User avatar
jcas1411
White ninja
White ninja
Posts: 26
Joined: 28 Dec 2010, 19:14
Location: Virginia, USA
Contact:

Re: udev issue on my build

Post#3 by jcas1411 » 28 Dec 2010, 22:05

thanks for the site, exactly what I needed. I changed the rule which mapped to a specific pci bus (my cdrom on that computer) to a more generic rule so it would match any sata cdrom device.

Code: Select all

subsystem=="block",kernel=="sr?",symlink+="cdr",group="cdrom"

subsystem=="block",kernel=="sr?",symlink+="cdrom",group="cdrom"

now booting the other pc it creates my cdr and cdrom symbolic link correctly.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4565
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: udev issue on my build

Post#4 by fanthom » 29 Dec 2010, 00:08

please add [SOLVED] to the thread name
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply