Firefox issue

Post here if you are a new Porteus member and you're looking for some help.
Post Reply
advb69
White ninja
White ninja
Posts: 12
Joined: 28 Apr 2014, 12:40
Distribution: Porteus Mate V3
Location: London

Firefox issue

Post#1 by advb69 » 28 Apr 2014, 13:09

Hi everyone.

I am currently using Porteus 3 Mate and downloaded a custom ISO with Chrome as the browser. Generally, I'm very impressed with the speed and usability of Porteus.

I decided to try Firefox as well so downloaded the Firefox module and copied it into the modules folder. I do get both browsers now when I start up and both work. However, Firefox is very slow to resolve site names - if I enter any site address it will take 5-10 seconds with a status of connecting before the the page displays. Chrome connects almost instantly. I have tried using "always fresh", in case my saved settings were a problem, as well as downloading another ISO version with just Firefox but the problem remains. Finally, I tried it on another netbook - same issue.

I tried another live distro which contained Firefox and that worked normally. This was all done connected via WiFi and I haven't checked with a wired Ethernet connection but I don't think that will make a difference.

I can't see any settings in Firefox that would be relevant. Has anyone got any suggestions on what I could try?

Thanks!

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: Firefox issue

Post#2 by freestyler » 28 Apr 2014, 13:34

Ive always found firefox has a bit of a delay but only for a second or two. 5-10 seconds seems extreme. I'll reboot in mate and have a look.
https://www.porteus-apps.org

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: Firefox issue

Post#3 by freestyler » 28 Apr 2014, 13:52

Works fine, do you have any add-ons?
https://www.porteus-apps.org

advb69
White ninja
White ninja
Posts: 12
Joined: 28 Apr 2014, 12:40
Distribution: Porteus Mate V3
Location: London

Re: Firefox issue

Post#4 by advb69 » 28 Apr 2014, 14:15

No, I don't have any addons installed. I didn't think it was worth customising Firefox to any degree before I could get it working normally.

If I get time, I'll boot up on a different machine here at work. That should help identify if it is just an issue with my home network/WiFi.

User avatar
freestyler
Contributor
Contributor
Posts: 382
Joined: 17 Oct 2013, 14:21
Distribution: Porteus KDE4
Location: Traveller
Contact:

Re: Firefox issue

Post#5 by freestyler » 28 Apr 2014, 15:10

Good idea, There's a good chance its a connection problem.
https://www.porteus-apps.org

Post Reply