USM bug reports

Please reproduce your error on a second machine before posting, and check the error by running without saved changes or extra modules (See FAQ No. 13, "How to report a bug"). For unstable Porteus versions (alpha, beta, rc) please use the relevant thread in our "Development" section.
User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: USM bug reports

Post#316 by brokenman » 14 Mar 2015, 23:15

All usm versions create this file upon startup. It is a list of all system libraries.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#317 by Ed_P » 21 Mar 2015, 04:52

Regarding the LIBS.TXT file missing problem.

I removed the .wh files from the save.dat file, it didn't help.

I then tried this:
brokenman wrote: viewtopic.php?f=81&t=4344#p31483

If you want to remove everything manually and see if it helps you can:

Code: Select all

rm -rf /etc/usm
rm /usr/man/man8/usm.8.gz
rm -rf /usr/share/usm
rm /usr/share/applications/usm.desktop
rm /usr/bin/{usm*,packagetools}
rm -rf /var/usm
Then reinstall the latest. Please DO NOT do this while using changes=EXIT cheatcode.
I tried this.

Code: Select all

guest@porteus:~$ su
Password: 
root@porteus:/home/guest# rm -rf /etc/usm
root@porteus:/home/guest# rm     /usr/man/man8/usm.8.gz
root@porteus:/home/guest# rm -rf /usr/share/usm
root@porteus:/home/guest# rm     /usr/share/applications/usm.desktop
root@porteus:/home/guest# rm     /usr/bin/{usm*,packagetools}
root@porteus:/home/guest# rm -rf /var/usm
root@porteus:/home/guest# usm -v
bash: usm: command not found
root@porteus:/home/guest# 
The LIBS.TXT error problem is gone. Unfortunately so to is USM. How do I reinstall USM?
Ed

donald
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 1123
Joined: 17 Jun 2013, 13:17
Distribution: Porteus 3.2.2 XFCE 32bit
Location: Germany

Re: USM bug reports

Post#318 by donald » 21 Mar 2015, 05:11

Hi Ed
--> How do I reinstall USM? <--
you may find what you need at:
http://sourceforge.net/projects/usm/fil ... rce=navbar

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#319 by Ed_P » 21 Mar 2015, 17:39

Hi Don

Thanks for the link. :good:

Before I tried the download option I rebooted to Always Fresh mode, ran the USM GUI, updated USM from 3.1.4 to 3.1.7, closed and restarted the GUI, updated all the databases, closed and restarted the GUI, searched for Firefox, found 3, tried to download the 31.5 versions, with the Resolve Dependencies option enabled, both downloads failed with LIBS.TXT missing errors.

As noted, Always Fresh mode, booting the 3.0.1 RazorQt ISO. I will try later with a 3.1 LXQt ISO. (I've basically given up with 3.1 due to the kernel problem and demise of LXQt but haven't deleted it yet.)

Thanks again. :beer:
Ed

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#320 by Ed_P » 21 Mar 2015, 23:03

Same USM GUI LIBS.TXT missing results booting with Always Fresh 3.1 LXQt ISO. :(
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: USM bug reports

Post#321 by brokenman » 22 Mar 2015, 14:56

Can anyone else confirm? I can't reproduce this on a fresh xfce install (desktop should be irrelevant) updated to latest database. No problems getting firefox
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

Bogomips
Full of knowledge
Full of knowledge
Posts: 2522
Joined: 25 Jun 2014, 15:21
Distribution: 3.2.2 Cinnamon & KDE5
Location: London

Re: USM bug reports

Post#322 by Bogomips » 22 Mar 2015, 15:34

System purged of USM, in AF mode, norootcopy tried installpkg usm-latest-0.0-noarch-1.txz?
Linux porteus 4.4.0-porteus #3 SMP PREEMPT Sat Jan 23 07:01:55 UTC 2016 i686 AMD Sempron(tm) 140 Processor AuthenticAMD GNU/Linux
NVIDIA Corporation C61 [GeForce 6150SE nForce 430] (rev a2) MemTotal: 901760 kB MemFree: 66752 kB

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#323 by Ed_P » 22 Mar 2015, 20:50

brokenman wrote:I can't reproduce this on a fresh xfce install
I suspect the problem is linked to booting from an ISO rather than an install.
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: USM bug reports

Post#324 by brokenman » 24 Mar 2015, 00:04

I don't see why it matters. Once you have booted you are working from a live file system. How you get to this live file system is not relevant. From an ISO, from a CD or from a USB device ... you end up in the same place.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#325 by Ed_P » 24 Mar 2015, 04:00

brokenman wrote:I don't see why it matters.
Well you know USM, and Porteus, a whole lot better than I do, or ever will. You don't have a problem with the LIBS.TXT file missing running USM from your install. I have the problem running from two different Porteus versions and two different USM versions booted from two different ISOs. It's the main difference I can see between our experiences.

My hard drive is formatted with NTFS, I have a save.dat file and modules certainly different than you but in Always Fresh mode they shouldn't matter.

If there is anything you want me to run that will help identify the problem let me know.

PS I'm in 64 bit mode not 32 bit if that helps.
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: USM bug reports

Post#326 by brokenman » 24 Mar 2015, 22:30

Ok give me a couple of days to try different setups and see if I can reproduce this. In the meantime if anyone else CAN reproduce this I'd like to know how. Thanks.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#327 by Ed_P » 01 Apr 2015, 05:20

.
Image
Ed

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5439
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: USM bug reports

Post#328 by brokenman » 04 Apr 2015, 19:48

Thanks. I was finally able to reproduce this. It happens only on 64bit when selecting mozilla-firefox-31.5.0esr-i486-1_slack14.1.txz. The LIBS.TXT file for 64bit is showing mozilla-firefox-31.4.0esr-i486-1_slack14.1.txz instead of the 31.4 version. I am currently booted into an ISO but I suspect the result will be the same once I have booted by hard/usb drive. I am updating the databases now to see if the problem persists.

EDIT:
Looking at the timestamps on the sourceforge website I can see that the 64bit LIBS.TXT is one month older than the 32bit. Probably an error in the automated system. Working on it now.

EDIT:
FIxed. Tested from 64bit ISO and after updating to current database firefox resolves. Thanks for testing.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
Ed_P
Contributor
Contributor
Posts: 3061
Joined: 06 Feb 2013, 22:12
Distribution: Cinnamon 3.2.2 64-bit ISO
Location: Western NY, USA

Re: USM bug reports

Post#329 by Ed_P » 05 Apr 2015, 01:15

Wow!! Thanks brokenman.

But I also get the Fatal error LIBS.TXT file msg when attempting to download flash-player-plugin-11.2.202.451.x86_64-lst.txz from slacky. Same fix?

-edit-

Apparently so. Updated the USM dbs, recycled USM, retried flash and it worked!! :Yahoo!:
Ed

djole94hns
White ninja
White ninja
Posts: 5
Joined: 16 Apr 2015, 22:29
Distribution: Porteus 3.1 XFCE
Location: Novi Sad, Serbia

Re: USM bug reports

Post#330 by djole94hns » 17 Apr 2015, 02:00

VLC 2.2.1 from alien repo encounters an error:
LIBS.TXT not found

Post Reply