mplayer can not display subtitle !!

New features which should be implemented in Porteus; suggestions are welcome. All questions or problems with testing releases (alpha, beta, or rc) should go in their relevant thread here, rather than the Bug Reports section.
Post Reply
hypomania
Samurai
Samurai
Posts: 118
Joined: 10 Mar 2011, 10:50
Distribution: Windows phone
Location: Saudi Arabia

mplayer can not display subtitle !!

Post#1 by hypomania » 14 Feb 2011, 20:47

hello,
before I post subject to support mp3lame with mplayer in next Porteus version .
but also , add '--enable-fribidi' for shaping when compile mplayer , please !
because , we can not read subtitle correctly , it is showing each bit separated !!!

see this example
Image

and must be display like this
Image

thank you...
Last edited by KSA_ARAB on 15 Feb 2011, 01:35, edited 4 times in total.

User avatar
mocabilly
White ninja
White ninja
Posts: 21
Joined: 12 Jan 2011, 17:53
Distribution: Mint-Porteus
Location: Belgium

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#2 by mocabilly » 14 Feb 2011, 20:57

Have you installed the Arabic Encodage ?
There are only 10 kind of people in this world, those who can read binary and those who can't.

hypomania
Samurai
Samurai
Posts: 118
Joined: 10 Mar 2011, 10:50
Distribution: Windows phone
Location: Saudi Arabia

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#3 by hypomania » 14 Feb 2011, 23:44

yes I did it , but can not read subtitle correctly , it is showing each bit separated !!!

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5550
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#4 by brokenman » 16 Feb 2011, 11:08

Thanks. Just recompiled mplayer with --enable-fribidi
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
KSA_ARAB
Black ninja
Black ninja
Posts: 52
Joined: 29 Dec 2010, 00:54
Location: Saudi Arabia
Contact:

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#5 by KSA_ARAB » 20 Feb 2011, 08:06

another thing !
it will be better if move 'mplayer + mencoder' to '001-core'.
because, if I delete '004-kde + 005-kde-apps' , then I can not use mplayer on 'LXDE' !!
thanks.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#6 by fanthom » 21 Feb 2011, 10:08

"it will be better if move 'mplayer + mencoder' to '001-core'."
mplayer needs other libs from 004 and 005 and moving them all probably makes no sense.
Fortunately, 'module-tools' has an options for extracting packages from a module and merging them into a new one. Separating mplayer+libs should be no problem anymore (if module-tools work correctly - have reported an issue with 'extpkg' to brokenman long time ago. i hope it's fixed now)

EDIT://
seems that extpkg and rempkg were just dropped.... please find solution up here:
viewtopic.php?f=39&t=323
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
brokenman
Site Admin
Site Admin
Posts: 5550
Joined: 27 Dec 2010, 03:50
Distribution: Porteus v3.2rcX all desktops
Location: Brazil
Contact:

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#7 by brokenman » 21 Feb 2011, 20:19

I am currently rewriting modtools for Xdialog and can include rempkg and extpkg no problem.
How do i become super user?
Wear your underpants on the outside and put on a cape.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4613
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: mplayer can not display subtitle !!

Post#8 by fanthom » 23 Feb 2011, 08:28

"I am currently rewriting modtools for Xdialog and can include rempkg and extpkg no problem."
that would be great as more people are asking for rempkg and extpkg :)
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply