needing xrdp in Kiosk

Here you can post about the issues related to modifications performed manually (not through the kiosk wizard). Example: swapped kernel, added 3rd party modules or files.
Please describe in detail what has been changed and hopefully other kiosk user will be able to help.
Porteus team wont resolve bugs posted in this category as we support only modifications made by the kiosk wizard.
Post Reply
michael92956
Ronin
Ronin
Posts: 3
Joined: 27 Nov 2013, 13:47
Distribution: Kiosk
Location: Saudi Arabia

needing xrdp in Kiosk

Post#1 by michael92956 » 27 Nov 2013, 17:57

I realize that this is going to sound a little odd, but I was wondering how to install xrdp in the kiosk version. I need to give the ability for my windows clients to connect without requiring them to install a VNC client. I am trying to leverage the remote desktop client already installed in Windows. Any ideas or suggestions on how I might accomplish this goal?

:wall:

Thanks!!

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4626
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: needing xrdp in Kiosk

Post#2 by fanthom » 27 Nov 2013, 19:16

will try to add it to next kiosk release (no release schedule yet).
thanks.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 4626
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland, currently - Cork, IE
Contact:

Re: needing xrdp in Kiosk

Post#3 by fanthom » 02 Dec 2013, 19:54

i have just found that xrdp creates virtual X11 session (like tightvnc/tigervnc) rather than connecting to the real X11 session. this setup wont be supported in official kiosk (as kiosk is set for one X11 session only) so i'm moving this thread to 'users modifications to the Kiosk ISO' category.
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply